Turistinlägg 8

Lasse-Maja, tjuven som sprang runt i våra bygder utklädd i kvinnokläder för några årtioenden tillbaka. Enligt sägnerna så fanns ett av alla hans gömställen i bygdens östra hörn. Bortanför Skogsberg vid infarten till Rörstorp på kommungränsen finns en grotta som är utmärkt just Lasse-Maja grottan. Bygdenytt.se besökte den och har kan man verkligen förstå att han gömde sig för “länsman” bland alla stenar och kuperad terräng. En smal nedgång med ett större öppet “rum” samt luftintag där solens strålar nådde in. Värd ett besök och dröm dig bort till tiden före internet och mobiltelefoner så kanske du ser något som rör sig där bakom träden.

Dagens företagare: Ervalla lamm, Se mer på www.ervallalamm.se                “bygdens närproducerade och ekologiska lammuppfödare välkomnar dig”

Share on Facebook