Turistinlägg 17

Badplatstipset kommer här, då bygdenytt.se testat tre badplatser i vår bygd. Furunäsbadet i bygdens östra hörn där man badar i Väringen. Norsebäcksbadet där man badar i bygdens å samt Sjöbodasjön där man badar i norra hörnet av bygden i en liten skogssjö. Nu när vädret stabiliserat sig är det bara ut och bada och betygsättningen är upp till var och en att avgöra själv.

1, Norsebäcksbadet. Det enda badet som idag drivs av kommunen. Bryggor, dass och ombytesmöjligheter. En lian finns också att svinga sig ut med och bada i. Ån är för vissa kanske lite kall men en varm somardag svalkar den fint.

2, Furunäsbadet.  Badet med den största sjön och klarast vatten. Detta bad sköts heller inte längre av kommunen utan av fastighetsägarna runt om badplatsen. Brygga, en mindre flotte att hoppa från ute på det djupa samt fika bord finns. Ingen ombytes hytt eller dass finns här.

3, Sjöbodasjön. Badplatsen har sjunkit i många ögon då kommunen slutade underhålla den. Ombyteshytt, brygga och dass finns visserligen kvar . De boende runt omkring säger att de badar då och då i sjön och att den snabbt blir varm, kvaliten på vattnet har varit lite si och så vilken man inte behöver dricka så klart.

Dagens företagare: Vi presenterar bygdens frisör idag och ring för tidsboknig av en klippning,  Järle klippstuga – 0587 – 500 11

Share on Facebook