Ministerns fotspår

Detta inlägg blir en resumé av dagen, tyvärr kunde inga tider släppas innan till allmänheten men här kommer dagen återberättad. Två säkerhetspoliser fanns på plats under hela dagen, en inne i lokalen där ministern fanns och en i sin civila svarta Volvo utanför. Fm träffade ministern skolan och dess personal och kostchef för att sätta fokus på skolmaten. Självklart åt gänget mat innan nästa anhalt hägrade.
Gårdsbesök hos Familjen Bergman på Hjärsta gård, gris och fårbonde. Där pratades det om levande landsbygd såväl jord, skog som turismens framtidsutsikter.
Sist ut var em fika hos Christinas gästgifveri med engagerade landsbygdsmänniskor. Förutom Eskils brandtal så fick åhörarna ställa frågor. Detta historiska ministerbesök i bygden, och heldag också är helt makalöst. När dom väl är ute och åker från departement brukar det vara något snabbstopp, denna gången lämnade Eskil bygden strax innan kl.16. Det finns en framtid för landsbygden, helt klart!

20140122-231843.jpg

Share on Facebook