Skolmaten i fokus

Örebro kommun och således bygdens skola är långt framme gällande närproducerad skolmat. Bra kan bli bättre och när den nybildade studiecirkeln ses ikväll igen kl.18:30 i bygdens matsal så lär sig gruppen mer om upphandling och närproducerat. Nedan följer lite siffror, de var förvånansvärt bra med tanke på rådande debatt om att kommuner och landsting som inte köper svenskt. Gällande frukt och grönt köps allt som kan odlas i Sverige närproducerat. Andra exotiska varianter importers av naturliga skäl. Kött, fläsk och kyckling ser ni alla siffror på nedan och tycker du det är viktigt att veta vad du och dina barn stoppar i dig, välkommen ner ikväll. Studiecirkeln arrangeras av LRF, Centerpartiet och vuxenskolan.

Fläskkött 81% svenskt och 19% import.
Köttfärs 94% svenskt och 6% import.
Nötkött 93% svenskt och 7% import.
Rå kyckling 94% svenskt och 6% import.
Stekt kyckling 56% svenskt och 44% import.
Kycklingfärs 100% svenskt och ingen import alls.

Bra siffror efter målmedvetet arbete kan bli bättre genom att påverka barnens vardag. Vi ger oss inte i första taget.

20140218-011240.jpg

Share on Facebook