Engagemang och stolthet

Vad är det för dig och vad drivs personer av som lägger ner timmar av tid och arbete för andra? Det är så klart personligt från person till person men det är något som folkrörelse Sverige blir fattigare av, tyvärr. Vad driver Lennart att dag ut och vecka in hålla Lyckevallen i trimm, Hasse vid Ervallastation som lägger ner tid och pengar för bygdens ungdomar, Kurt vid badet så barn och föräldrar kan bada, sola och grilla, Kjell-Åke i lokstallarna som åker från Stockholm för att förverkliga sitt intresse att hålla igång ångloken. Listan kan göras lång men dessa människor får agera exempel på vad många idag tar för givet. Undertecknad hävdar alltid att man måste sprida det goda i samhället och visa på allt det fina som sker och inte motsättningar och elände det är så många andra som tar till det. Vad driver Niclas t ex att åka runt och filma varenda hörn av bygden, jo kärleken och passionen till filmskapandet och berätta verkliga historier spunna ur bygden. Det var en tung dag i bygden igår och det märktes, nu för att citera Per Gessle går vi in i “juni,juli,augusti” ta hand om er alla!

bygdetv, avsnitt 3

20140601-004715.jpg

Share on Facebook