Rök över kyrkbyn 

Bygdenytt har varit i kontakt med ägaren som själv inte kontaktat räddningstjänsten. Likaså polisen har pratat med ägaren om händelseförlopp och planen framöver. Rykten är inget någon vinner på och visst rök det in över kyrkbyn speciellt efter att man hällt vatten över högen. Bygdenytt fick många frågor under em men väljer alltid att delge fakta sen får andra lägga till sina personliga kommentarer därtill. 

Nedan saxat från NA webb; 

Brandkåren har varit ute och släckt en större hög med hö som börjat brinna på ett gärde utanför Ervalla. SOS fick larmet klockan 12.51 på måndagen. Enligt brandkåren var det en större mängd med hö.

– Det är en hölimpa som man lagt upp. Den var 60 meter lång, 25 meter bred och 1,80 (centimeter reds. anm.) hög. Jag kan tycka att det är lite olämpligt att lämna utan bevakning, säger Bo Johansson, inre befäl vid Nerikes brandkår.

Brandkåren ska nu kontakta ägaren som får ta över bevakningen.

Share on Facebook