2017 jo tack!

När man konkret räknar urklipp / mediarapportering så sjönk den något jämfört med tidigare toppår under 2015-2016. Dock har kanske inte bygdelaget haft lika många arrangemang kopplade till sig själva under året bortsett Ervalladagen som gav media i alla tänkbara lokala alternativ. Femte upplagan där blev ur den synvinkeln en succé med något för alla åldrar. Annars har det väl mest skrivits om byalagets i Järle och dess olika arrangemang; marknad, Järlegården, sommarkafé mm mm. Lyckevallen så klart med serieseger och finfint cupfrämmande. Församlingens arbete med ihopslagningen och höstens kyrkoval. Fortsatta fiberutbyggnaden som följts åt via framförallt Länsposten och det positiva byggbesked som kom i somras till ett stort jubel. Landsbygdstilldelningen till bygdens skola och de två förskolorna i bygden som ger en extra slant för att kunna bibehållas och utvecklas noterades likaså medialt. Så när många blickar tillbaka så har det skett otroligt mycket löpande i vardagen som alla bara tar för givet men någon måste hela tiden bevaka och lyfta fram frågorna. Hemvändardagen som började redan 2010 på nationaldagen att uppvakta nya bygdebor och sker för nionde året kommande sommar är något som fler bygder tagit efter sen dess. Så stjärnklart är det även 2017 om än inte fullt så klockrent som de två åren dessförinnan men bygdelaget kan säkert bättre kommande år!

Share on Facebook