Levande bygd

Det är många olika bollar att hålla i luften för att få bygdens pussel intakt. En stor bit som varit saknad sen många år i bygden är ju fiber. Genom hårt arbete, många mejl och kontakter med såväl hushåll, markägare som entrepenörer så får man en tår i ögonvrån dessa dagar. Helt fantastiskt vackert, kom då ihåg alla inblandade vad svaret var i maj så sent som ifjol. Ert område räcker inte beläggningsmässigt hälsades det. Då fick man fota ruckel, uthus och drängstugor och sända till ansvariga som helt plötsligt börjar inse sitt misstag och en månad senare kom sen byggbeslutet. Etapp 1, etapp 2 och kyrkbyn är genomförda områden nu väntar vi bara på etapp 3 att sy ihop bygden och behövs det får jag väl kliva in och hjälpa till där också men jag har ju lite annat att göra. Sökte i mejlkorgen om första mejlet och det var visserligen redan före -00/talet men då handla det mer om en utbyggd telestation för att ta emot bättre signaler att föra ut via kopparnätet i bygden sen dess har det rullat på! Nu kan fler jobba och studera hemifrån liksom hemvården kan koppla upp sig vid behov. Tog ju bara 18-19år men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Share on Facebook