Bygdelagets årshjul

Nåja själva årshjulet med alla datum har ännu inte nått bygdenytt men ikväll ägde vart fall årsmötet rum och det kom meddelande titt som tätt från kvällens årsstämma. Bygdelaget firar 10år i år då det bildades 2009 för att samla alla föreningar under paraplyet som samlade alla frågor via en kanal in utifrån remisser, kontakt med stat, region, kommun samt driva utvecklingen i bygden framåt som den samlande motorn. År från år får väl bedömas av andra men sen 600-års jubileums året har ansökningar mm till Leader, Landsbygdsenheten och andra samlande utbetalare minskat drastiskt. Det finns lite planer på firande i samband med årets “Ervalladag” i september men då lär nog planerandet konkretiseras. I kommande nummer av Landsbygdsnytt avslöjas att i april månad dvs den 11/4 kommer en medborgardialog hållas i bygden. Närmare bestämt i Järle kl 18:00 och samma dag på em äger den första historiska Landsbygdsnämnden rum i bygden på Rasmusbyn. Mycket mera nyheter som rör bygden kan du läsa i årets första nummer som når bygdens lådor under vecka åtta.

Share on Facebook