Hovsta pastorat

Det kan man verkligen instämma att det är en massa nyheter kring Svenska kyrkan i bygden. Axbergs församling går upp i Hovsta pastorat tillsammans med grannarna från Glanshammar. Kommer det bli nån förändring, säkert på sikt. Förhoppningsvis till det utvecklande men den som lever får se och påverka de förtroendevalda inom Svenska kyrkan om du har åsikter och idéer åt vilket håll det drar iväg! Ny tidning vart fall damp ner i lådan och läser ni där allting som sker så ser ni att ni bor i en bygd som är på tå. Var ikväll ordf på årsmötet med Latorps byalag och där sa en herre i församlingen att för att lyckas kanske vi måste flytta till Ervalla……..

Jag vet att Latorp gör stordåd och att vi gjort stor skillnad tidigare för att få igång denna positiva känsla som finns nu. Inget kommer gratis och de som lyfter vår bygd är människorna som bor här, inga andra inte.

Share on Facebook

Förskoleexempel

Idag i sessionssalen så dök en av bygdens två förskolor upp på bild. Det var lite överraskande men så klart inte oväntat under dagens bolagsdag inom kommunen. Det var Futurums vd Göran Lunander som visade ett gott exempel som han sa blev riktigt bra. Det tog ca 10år från idé till färdig förskola (2003-2013) och det var många turer från ritbordet till invigning. Bl a en global finanskris 2007-2008 då hängde den på “järsgårn”. I augusti firar förskolan fem år och det kommer uppmärksammas på nåt sätt via mig vart fall. Kul riktigt kul att bygden verkligen gör avtryck på många sätt!

Share on Facebook

Tack för kaffet

Nåja denna gången handlar det mer om att denna vintersäsong som jag har hyllat så den gångna perioden för vi sluppit slask och lera ställer till det för bygdens fotbollskrigare. Hemmapremiären är satt till den 14 april och då spelas tyvärr ingen boll på hemmaborgen Lyckevallen. Därför är det redan nu spikat att premiären och återkomsten till div 4 för Ervalla SK sker den 14/4 kl 12:00 på Lillåvallen. Boka in datumet redan nu och motståndare då är FC Assyriska Örebro. Väl mött för en mycket spännande säsong där all övrig info kommer löpande här allt eftersom.

Share on Facebook

Solskenshistoria 

Denna gången tänker vi helt och hållet på vädret i bygden den gångna helgen. En riktig smällkaramell vädermässigt med sol sol och åter sol i dagarna två. Visst temperaturen har varit under nollan men mot husväggar och i lä där har solen fått jobbat på ordentligt. Nu stundar snart (om en vecka) påsklov i byhden och kanske kanske kan det blinett vinterlov igen att se fram emot men vi vet också att det går fort när våren väl bestämt dig men det skall kan bli skidskor på rinken på påsklovet 2018 vilket vore väldigt häftigt isåfall. 

Share on Facebook

Grand prix 4 

Missa inte söndagens träff i Immanuelkapellet som vi marknadsförde för ca 10dgr sen dock är påminnelser alltid bra att få. Under söndagen avgörs också gp 4 i länets schackserie. Dit lockas många ungdomar från bygden och denna gången äger arrangemanget rum i Örebro och Ksrl-Johans skolans matsal. Tummar och tår hålls och bygden sätts på schackkartan återigen. 

Share on Facebook

Påskpyssel

Idag fredag avslutas veckan med traditionsenligt påskpyssel med Gårn i bygden. 18:30 drar det igång, och föräldrahjälp efterlyses av framförallt föräldrar till de yngsta barnen men alla är hjärtligt välkomna. Sprid vidare bland bygdens barn ang kvällens påskpyssel. Ju fler det blir ju roligare blir det och arrangemanget är verkligen uppskattat

Share on Facebook

Närodlade arbeten

När värmesystemet byts ut och uppgraderas så är det kul att se att närheten i lokalsamhället sker. Grävare från bygden utför arbeten på bygdens skola. Bilden är lite dålig då det är morgongryning i bygden innan arbetsdagen tar vid. Det är faktist för sällan som det blir så bra som i detta fallet men vi är nog alla överens om att det borde ske oftare och på fler platser så klart. Svansjön ca 4km från bygdens skola, snacka om närsamhället och alla vinner på detta i längden så klart. Delaktighet, samhörighet och skyldighet är viktiga ben i ett framtida blomstrande samhälle

Share on Facebook

Vårkänslor

Dagar som denna är det bara att välkomna och lapa sol för fulla muggar. Möten på många olika håll i bygden ikväll och rapporterna har börjat ramla in från dem. Likaså schack och hälsopass under kvällen så idag var det många som hade velat klona sig. Skönt väder fyllde på energiupplaget extra mycket och dubblar på orken att utgöra fler åtaganden under dygnets alla timmar. Hoppas du likaså fick chansen att fånga in de sköna solstrålarna. Bygden i rampljuset och på allas läppar!

Share on Facebook

Barnboksförfattare

Jag säger ju att bygden har allting och nu kan vi bocka av barnboksförfattare då Kicki Thorell på Min Skattkammare släpper sin bok. Den har varit en idé länge men förverkligades fullt ut till färdig bok efter jul och nu under onsdagen kan du för endast 135:- köpa ett exemplar på “min skattkammare”. Riktigt riktigt roligt när drömmar slår in även om så klart hårt arbete ligger bakom en dröm. Stort grattis och riktigt snyggt och bra jobbat. Så under onsdagen hoppas vi köerna ringlar långa i vårt västra hörn av bygden.

Share on Facebook

Årsmöten no 6 & 7

Nu handlar det om två stycken samfälligheter i bygden som kallar till årsmöten. Dels den stora samfälligheten som träffad på onsdag då allting verkar hända i bygden. Företagarträff om än med inte allt för många anmälda, hälsopass, schack osv osv. Lillördag är verkligen veckans höjdpunkt i bygden numera och det är då det händer. Nästa samfällighet kommer sen på tur och den äger rum kommande vecka den 25/3 och det gäller Skogsberg / Björkbackens boende. Alla dessa tips som kommer in om årsmöten och dylikt rör ju medlemmar i angivna föreningar och kallelse har nått berörda medlemmar. Väl mött om du känner dig träffad men ordförande klubban i diverse föreningar är redo att utföra val och beslut enligt antagna föredragningslistor.

Share on Facebook