Stickcaféavslutning

Den interaktiva anslagstavlan påminner om terminens sista stickcafé i kapellet ikväll. Självkostnadspris för fikat och ett glatt humör gäller så lägger vi bakom hösten -17 sen. Bygdens trä anslagstavla i kyrkbyn påannonseras med möte i Kvarnfallsstugan den 4 dec, se nedan och håll tillgodo!

Share on Facebook

Julmarknad

Fått en hel del frågor om bygdens lokala julmarknad som firat fem års jubileum och sen frågan bollas vidare till föräldrarna till bygdens skolas sjätteklassare. Svar kommer komma inom kort hur man ser på en lokal närodlad julmarknad i bygden som ifjol slog alla rekord av dessa fem år med välbesökt matsal och idrottshall. Besök i helgen Frövifors och den julmarknaden lördag och söndag för där står flera närodlade säljare bl a traditionsenligt så står ESK där med korv och lotter mm.

Share on Facebook

Adventskalender

Dagarna springer på och nästa fredag är det redan första december. Bygdens ungdomar i sportklubben säljer färgfemman som du kan skrapa varje dag under december fram till jul. För endast 100:- får skrap i en hel månad och du stöttar verksamheten i bygden. Tjoha till här via bygdenytt eller funktionärer i ESK så fixar vi till det så klart. Om inte du som bor här stöttar lokalsamhället vem skall då göra det, det gäller i det mesta vi gör föreningsliv-företagande-nätverkande!

Share on Facebook

Seven

Spel och lekkväll igår på ”gårn”, spel och lekkväll idag igen för de äldre barnen ikväll också. 19:00 på ungdomsgårn i Sabbatsberg gäller för detta. Barn, ungdom, unga vuxna, vuxna, äldre, årsrika och oavsett kön. Det finns saker för alla åldrar i vår bygd. Veckan som gått bevisar detta konkret och är från ord till handling utan snack med en massa härligt ”verkstadsjobb”.

Share on Facebook

Spel och lek

Fredag i bygden och dags för månadens ”gårn” för F-6 barnen i bygden. Spel och lekkväll och tiden som gäller numera är 18:30-20:30 samt mer än gärna medverkande av föräldrar som hjälper till att hålla bygden i liv på olika sätt. Fas å andra sidan, se tillbaka på den gångna veckan och lägg ihopblandning som sker förening som gammal, bygdebo eller besökare så inser du och många med dig att lokalsamhället här omkring går det vart fall ingen nöd på! Återigen ta dock aldrig något förgivet utan arbetet för en modern och attraktiv landsbygd får aldrig vila, det får mer och mer genomslag och fler och fler upptäcker (lands)bygdens potential.

Share on Facebook

Trivselträff

Då är det dags för månadens trivselträff och denna gång sker den i Immanuelskapellet. All info om em träff ses nedan och varmt välkomna allihopa hälsar arrangören. 

Tors 16/11 kl 14.00

Medv. Fjugesta Old Boys. Sång, piano,gitarr,bas.

Tema : Sånger ur läsarsångsskatten.

 Hembakat till fikat. 

Välkomna till Immanuel i Ervalla önskar Axbergs Församling, Sabbatsbergs Missionsförening och Ervalla baptistförsamling.

Share on Facebook

Schack & hälsobygd

Onsdag är ju verkligen lillördag i bygden. Först ut schack kl 17:00 i matsalen med eldsjälen och gurun himself Jan-Olof Lindh. Kl 18:30 träffas sen hälsogänget i bygden som tuffar på ordentligt med sina pass häst och vår och det har verkligen blivit en tradition. Passen håller på till ca 19:45 som längst och innehåller lika mycket gemenskap som träning men det ger vart fall träningsvärk. Så häng onsdagar innebär hjärngympa och träning för nästan alla kroppsdelar. 

Share on Facebook

Fotbollssommar 

Ervalla SK i div. 4 efter en heroisk insats under årets säsong i femman. Vi stannar inte där, många var det i bygden som satt, hoppade, svettades och till sist ju alde tillsammans med laget igår. Det är sant som det är sagt, Sverige spelar Rysslands VM sommaren 2018 och vi kan stämma om en varm magisk sommar……..dom slutar med regn, inte en seger i gruppen och hemfärd direkt (om man bor på södra sidan ån i Närke vill säga) Vi andra drömmer i åtta månader och förbereder sig inför vad som komma skall och det gäller såväl fotbollskrigarna här i lokalsamhället som hjältarna i landslaget. Så olika men ändå så olika även om fotbollsplanerna och dess inramning är lite annorlunda så är kärleken och passionen till idrotten den samma. Landsbygdens landslag med solade från moderklubbarna likt ESK runt om i Sveroge har gjort en makalös insats och all hyllas efter det. Stort stort grattis och börja redan nu planera in sommarens semester utefter hur lottningen sker. 

Share on Facebook

”Toppfiber” ;)

Nåväl riktigt så illa är det inte som ”uti bögda”, här är det nu Fibergruppen som bokar in hemma hos träffar. Så om det ringer ett nummer du inte riktigt känner igen svara vet ja för troligen är det ett fiberbesök i faggorna. Vart på tomten de skall gräva från huvudledningen samt vart ”dosa” på vägga ska sitta. Det händer grejer vill jag liva och våren 2018 blir något alldeles extra utefter etapp 2 i bygden. 

Share on Facebook

Energiknippe 

Livet skall gå lite på bresladd hälsade livsnjutaren Tina Thörner på veckans näringslivslunch. Tänk på hur lite du egentligen lever i förhållande hur länge du skall vara död sen reflekterade Tina från scen när hon visade bilder på gravstenar. Gnäll, offerkoftor och nej sägare lyfter vare sig själva, företaget eller landsbygden. Såg mig själv väldigt mycket i veckans föreläsning att engagemang, hårt arbete med konkreta utslag är bättre än fina ord som aldrig blir något av. Från lantis till världsmästare gav mersmak och jag gick verkligen rakryggad från lunchen ut för att fortsätta kämpa på det jag tror på och andra tar förgivet. 

Share on Facebook