Stolpe in

Just nu satsar såväl kommunledningen lokalt som även regeringen utökade resurser för att möta den moderna digitala landsbygden. Därför är det extra glädjande att i vår bygd skruvas det fiberdosor kors och tvärs nu. Det som började lite smått trevande för några år sen på Mogetorps Wärdshus har snart gett 200 hushåll i samförläggning med Eon fiber. Jag ångrar inte en timme jag lagt ner på detta även om man många gånger gått två steg fram och ett tillbaka men med dialog och samförstånd mellan alla olika aktörer med en delaktig och informerad bygd så går det att flytta berg. Mer info kommer löpande men såväl Fibergruppen (projektägare) och Optcom (installatör) rör sig utefter bygdens etapp 2 dessa veckor!

Share on Facebook

(Lands)bygden!

För en rikare landsbygd och säljs i de flesta tobaksaffärer / köpcenter kiosker. Många säger att det är ett lotteri att bo på landsbygden och då brukar jag snabbt kontra med att vilken tur då att du skrapat fram högsta vinsten. Fler och fler beslut lokalt gynnar landsbygden och utvecklar den men jag fortsätter med min dåres envishet, de boende är navet och vet bäst vad som behövs. När ”någonannan” kommer och säger si eller så då blir det oftast ”kattskit” och byar / bygder drar sällan åt samma håll.

Share on Facebook

Stickcaféavslutning

Den interaktiva anslagstavlan påminner om terminens sista stickcafé i kapellet ikväll. Självkostnadspris för fikat och ett glatt humör gäller så lägger vi bakom hösten -17 sen. Bygdens trä anslagstavla i kyrkbyn påannonseras med möte i Kvarnfallsstugan den 4 dec, se nedan och håll tillgodo!

Share on Facebook

Julmarknad

Fått en hel del frågor om bygdens lokala julmarknad som firat fem års jubileum och sen frågan bollas vidare till föräldrarna till bygdens skolas sjätteklassare. Svar kommer komma inom kort hur man ser på en lokal närodlad julmarknad i bygden som ifjol slog alla rekord av dessa fem år med välbesökt matsal och idrottshall. Besök i helgen Frövifors och den julmarknaden lördag och söndag för där står flera närodlade säljare bl a traditionsenligt så står ESK där med korv och lotter mm.

Share on Facebook

Adventskalender

Dagarna springer på och nästa fredag är det redan första december. Bygdens ungdomar i sportklubben säljer färgfemman som du kan skrapa varje dag under december fram till jul. För endast 100:- får skrap i en hel månad och du stöttar verksamheten i bygden. Tjoha till här via bygdenytt eller funktionärer i ESK så fixar vi till det så klart. Om inte du som bor här stöttar lokalsamhället vem skall då göra det, det gäller i det mesta vi gör föreningsliv-företagande-nätverkande!

Share on Facebook

Seven

Spel och lekkväll igår på ”gårn”, spel och lekkväll idag igen för de äldre barnen ikväll också. 19:00 på ungdomsgårn i Sabbatsberg gäller för detta. Barn, ungdom, unga vuxna, vuxna, äldre, årsrika och oavsett kön. Det finns saker för alla åldrar i vår bygd. Veckan som gått bevisar detta konkret och är från ord till handling utan snack med en massa härligt ”verkstadsjobb”.

Share on Facebook

Spel och lek

Fredag i bygden och dags för månadens ”gårn” för F-6 barnen i bygden. Spel och lekkväll och tiden som gäller numera är 18:30-20:30 samt mer än gärna medverkande av föräldrar som hjälper till att hålla bygden i liv på olika sätt. Fas å andra sidan, se tillbaka på den gångna veckan och lägg ihopblandning som sker förening som gammal, bygdebo eller besökare så inser du och många med dig att lokalsamhället här omkring går det vart fall ingen nöd på! Återigen ta dock aldrig något förgivet utan arbetet för en modern och attraktiv landsbygd får aldrig vila, det får mer och mer genomslag och fler och fler upptäcker (lands)bygdens potential.

Share on Facebook

Trivselträff

Då är det dags för månadens trivselträff och denna gång sker den i Immanuelskapellet. All info om em träff ses nedan och varmt välkomna allihopa hälsar arrangören. 

Tors 16/11 kl 14.00

Medv. Fjugesta Old Boys. Sång, piano,gitarr,bas.

Tema : Sånger ur läsarsångsskatten.

 Hembakat till fikat. 

Välkomna till Immanuel i Ervalla önskar Axbergs Församling, Sabbatsbergs Missionsförening och Ervalla baptistförsamling.

Share on Facebook

Schack & hälsobygd

Onsdag är ju verkligen lillördag i bygden. Först ut schack kl 17:00 i matsalen med eldsjälen och gurun himself Jan-Olof Lindh. Kl 18:30 träffas sen hälsogänget i bygden som tuffar på ordentligt med sina pass häst och vår och det har verkligen blivit en tradition. Passen håller på till ca 19:45 som längst och innehåller lika mycket gemenskap som träning men det ger vart fall träningsvärk. Så häng onsdagar innebär hjärngympa och träning för nästan alla kroppsdelar. 

Share on Facebook

Fotbollssommar 

Ervalla SK i div. 4 efter en heroisk insats under årets säsong i femman. Vi stannar inte där, många var det i bygden som satt, hoppade, svettades och till sist ju alde tillsammans med laget igår. Det är sant som det är sagt, Sverige spelar Rysslands VM sommaren 2018 och vi kan stämma om en varm magisk sommar……..dom slutar med regn, inte en seger i gruppen och hemfärd direkt (om man bor på södra sidan ån i Närke vill säga) Vi andra drömmer i åtta månader och förbereder sig inför vad som komma skall och det gäller såväl fotbollskrigarna här i lokalsamhället som hjältarna i landslaget. Så olika men ändå så olika även om fotbollsplanerna och dess inramning är lite annorlunda så är kärleken och passionen till idrotten den samma. Landsbygdens landslag med solade från moderklubbarna likt ESK runt om i Sveroge har gjort en makalös insats och all hyllas efter det. Stort stort grattis och börja redan nu planera in sommarens semester utefter hur lottningen sker. 

Share on Facebook