Näringslivsträff

Studieförbundet Vuxenskolan bjuder in bygdens företagare och andra intresserade på onsdag kväll till Ölmbrogårdens matsal. Träffen är en viktig del i folkbildningen och kommer fortsatt ske under kommande år. Kl. 18:30 drar träffen igång och håller på max ca ett par timmar men det är helt upp till dig och alla frågor du vill ställa. Fika kommer det bjudas på under kvällen och dessa träffar kommer äga rum på olika platser i kommunen och med olika teman meddelar studieförbundet vuxenskolan. Påverkan nära dig är ett viktigt steg i folkbildningen, ju mer man vet ju tryggare är man och delaktig. Ta chansen och ställ dina egna frågor på plats imorgon kväll.

Share on Facebook

Hockeybockeyträff

En lite ovanlig puff denna näst sista måndag i januari. Undertecknad själv kan inte deltaga pga olika diverse möten men många andra kommer känna sig kallade. Kl 18:00 idag samlas intresserade tjejer och killar för en hockeybockyträff på bygdens rink. Dels säger prognoserna att det skall bli blidare väder men flera olika personer i olika forum har under helgen försökt få ihop ett gäng till kvällens samlade träff. 18:00 kör man igång för sen efter 20:00 skall veckans spolare igång så fram med skridskor, hjälm och klubba så blir det lite lira av. Barn och ungdomar som inte skall medverka på detta spel kommer såklart beredas yta för friåkning så klart. Vill du bara komma ner och heja på och se drabbningen så går det bra likaså, man vet ju aldrig om detta sker igen!

Share on Facebook

Julen dansas ut

15:00 i em på Järlegården är bygdens barn välkomna att säga hej och tack till julen för denna gång. Fika bjuds det på och så klart ett gott humör medtages när ni tar genom ett mellanmjölkstäckt vinterlandskap såväl på marken som via sikten framför dig. Med detta tackar vi av vecka nummer tre och börjar ladda för årets fjärde vecka i bygden och det är saker på gång mest hela tiden.

Share on Facebook

Bygdens företagare

Denna sida gör inte reklam för enstaka företag men när arbetskraft behövs på bygden då är man välkommen att höra av sig. Extra roligt att man fått följa verksamheten i bygden från den första visionära öppet hus dagen för nästan tre år sen. Besöker verksamheten då och då med olika gäster då man vill visa upp bygden, dessa småföretag, landsbygdsutveckling och nybyggaranda. Kontakta Rasmusbyn du med om du söker sommarjobb kommande sommar; Kontaktinfo!

Share on Facebook

Burarna på plats

När det gäller bygdens isrink alltså. Vi lovade att följa vinterns turer utifrån kyla och is i vårt område, som ni ser själva på tempen så håller sig minusgraderna kväll och nattetid. Kommande helg blir kallare och kvällens inspektion sa lite knaggligt men is absolut. Vi kan inte räkna med så mycket bättre nu när det snöar, töar och fryser på omvartannat bortsett helgen då. Vi fick dock ett helt underbart vinterlandskap i bygden och häromdagen när solen bröt igenom och allt gnistra då var det magiskt verkligen. Passa på nu att plocka fram skridskor och skidor för detta håller sällan i sig allt för många veckor.

Share on Facebook

Trivselträffar 

Nästa vecka drar årets träffar igång. Först ut på 2018 års turné är församlingshemmet i Ervalla. Sen är det en träff i månaden under våren med torsdags eftermiddagar som tumregel. Ett populärt inslag som jag nu de senaste åren försökt prickat in 1-2gg /år för att lyssna in olika frågor eller scenarion från bygden. Väldigt trevliga och lättsamma möten där man umgås med varandra till ett tema eller inbjuden gäst. Mycket viktigt att få träffa varandra och utbyte idéer och ha roligt tillsammans. Nästa vecka drar det igång! 

Share on Facebook

Påverkan ger resultat

Ger verkligen resultat svart på vitt  när bybor står upp och mobiliserar förtroendevalda inom olika områden. Denna gången ett klockrent exempel från bygden och dess lekpark i södra delen. Kommunen ville ha in synpunkter om lekparken användes annars fanns det i botten ev planer på att ta bort den. Då kontaktades undertecknad bl a samt Teknikska nämndens ordförande från invånare kring stationsbyn att detta är inte bra och får bara inte ske. När kraften kom underifrån valde man istället att avvara en summa pengar för att byta ut farliga uttjänta lekverktyg mot nya redskap. Nu under våren datum ej ännu spikat kommer en ceremoni / invigning ske när det börjar grönska lite. Datum återkommer vi till men två / tre månader bort ungefär låter det som. Värt att tänka på liksom nyinvigningen för några år sen vid Norsebäcksbadet att när bybor sluter sig samman sker saker gemensamt. Inte tala om Fiberutbyggnaden i vår bygd som byggt på det konceptet hela tiden. Ni gör skillnad i lokalsamhället nära dig, sträck på er och bra jobbat! 

Share on Facebook

Schack & hälsopassen

Onsdagar är det full rulle vid bygdens skola kvällstid. Först ut är schack 17:00 i bygdens matsal. På fredag förresten far ett gäng spelare på flick SM i Västerås och representerar bygden. Kl 18:30 till strax före 20:00 så är det hälsopass med olika varianter av träning med din krop som motvikt / redskap. Ett flitigt träningsgäng som hållt ihop över fem år sen starten. Häng med du med redan nästa onsdag vet ja! 

Share on Facebook

Årsmötestider

Bygden och många platser står inför årsmötestider med start i februari. Vi kommer ta dem allt eftersom en men redan meddelat är ESK, bygdelaget och byalaget i Järle. Det handlar om val, fastställande av verksamhetsberättelser, medlemsavgifter mm mm. Det är i varje demokratisk folkrörelse medlem som bestämmer i en föreningen och den bestämmanderätten visas främst på årsmöten. Sen väljs ju styrelse mm att sköta det löpande vardagliga arbetet under året för att sen medlem ger ansvarsfrihet eller inte om så är fallet, vilket är högst ovanligt och olyckligt. Så du som medlem, använd din röst att påverka just under årsmötet och natuligtvis andra tider också!

Share on Facebook

Omröstningar

Precis avslutat årets idrottsgala efter att man kommit hem lagom till sista kategorin. Jerringpriset, det som folket runt om i Svea rike och även bygdens stugor fått rösta på. Ridsporten mobiliserade och vann i år igen och inte t ex Sara Sjöström efter ett makalöst 2017. Liksom t ex min personliga favorit även med ett stort både motorhjärta och hockeyhjärta, Tove Alexandersson som vinner VM guld i två olika idrotter under samma år. Folket bestämmer och har sagt sitt, hur mycket hjärta och hjärna låg bakom sina beslut tillsammans eller var för sig vet man inte men idrott förbrödrar och tänk på alla ideella timmar som lägga ner inom och utanför bygden för våra ungdomars skull. Stort stort gilla på detta!

Share on Facebook