Går’n utflykt

Sportlovsaktiviteter idag lördag och Gårn står för samtliga kostnader, transport till och från Ervalla, bowling oooooooch tacobuffe till alla barn OCH vuxna som hänger på! Vi åker 10.15 och kommer tillbaka 13.45. Kan sportlovet få en bättre start i bygden än denna mulna lördag med snön singlandes ner från en grå himmel.

Share on Facebook

Se framåt, inte bakåt

Det har redan inkommit mejl från året som gick kring bygdelaget. Har inte hunnit reflektera på alla dessa synpunkter bortsett mejlet som andades framtid. Personerna som klivit fram och tror på bygdens kraft. Det som hände igår är historia och kan ältas i oändlighet, det som händer imorgon kan påverkas och utvecklas hela tiden. Så se ut genom framrutan än att använda backspeglarna är mitt råd till de fyra nya människorna i huvudstyrelsen som valt att axla ansvaret tillsammans med övriga ledamöter från föreningarna.

Ordf: PA Strömberg

Vice Håkan Lindstedt

Kassör Karin Ekström

Sekr Gerd Höök

Stort lycka till och bra jobbat, kraften finns den skall användas och utnyttjas i bygden.

Share on Facebook

Årsmöte no 3 

Bygdens sportklubb och byalaget i Järle har slutfört sina och tredje gänget ut blir paraplyförening i bygden dvs bygdelaget själva. Ett år lite i vakuum av egna arrangemang bortsett Ervalladagen sen har självklart anslutna föreningar haft väldigt händelserika år under 2017. Bygdenytt återkommer under fredagen vad som sker i “huvudstyrelsen” då det på förhand aviseras avhopp både på perioder som går ut men även mitt i valda perioder. Bygdelaget är en viktig motor i bygden för att kraftsamla föreningar i frågor och samverkan med kommun, Region och Länsstyrelse m fl. Hur innevarande år dvs 2018 kommer se ut personellt återkommer vi med efter kvällens årsmöte. Församlingshemmet i kyrkbyn är platsen och tidpunkten 18:30 och arrangemanget är ett samarbete mellan församlingen och sportklubben som hjälps åt i sann gemenskap och samarbete. 

Share on Facebook

Samverkan

Här i vår bygd har vi varit duktiga på att via olika projekt bl a inom Leader t ex samverkat för bygdens bästa. Mestadels inom bygdelagets goda minne men även via diverse enskilda föreningar som varit på tå. Rapporterna just nu det senaste året har visat att vi inte söker lika många projekt och utvecklingsmedel. Hembygdsföreningen försöker via studieförbundet Vuxenskolan med cirklar och föreläsare vilket är jättebra. Sportklubben via bl a Sisu Idrottsutbildarna som förmedlar tränarutbildningar mm och coachar funktionärer och styrelseledamöter bl a. Dock börjar andra bygder komma ikapp och viss mån förbi under det senaste året men det går ju att råda bot på. Det viktigaste i min värld är att idéerna kommer underifrån från boende i bygden då blir det bäst genomslagskraft i lokalsamhället.

Share on Facebook

Skridskoidrott

Bygdens skola meddelar nu att veckan innan sportlovet gäller skridskor på idrotten. Väldigt klokt och förnuftigt drag nu när bygdens föräldrar förberett så fin isyta att använda. Nu håller vi sen bara alla tummar och tår att bygdens barn och ungdomar för ett sportlov på hemmaplan likaså och att kylan håller sig något så när även under vecka åtta och bygdens sportlov. Då vet vart fall all vad som gäller under vecka sju och idrottslektionerna här lokalt i vår blomstrande bygd.

Share on Facebook

Mot SM för bygdens lag! 

Vi lovade ju att återkoppla söndagens DM i schack för skollag. Under gårdagen så kom också en segerbild till bygdenytt.se med hälsning om att SM väntar för bygdens lågstadielag som avgörs i Linköping. Stort stort grattis och lycka till i kommande tävling. Goda ambassadörer för byhden blir ni så fort ni intar salen under SM-tävlingen. Ju fler som vet vart bygden finns, ju fler hittar hit! 

Share on Facebook

Skollags DM

Vi talar naturligtvis om schack och bygdens sällskap som idag söndag besöker staden Örebro för diverse matcher. Detta är också kvalet till kommande skollags SM i schack dit nästan alltid något lag och åldersklass från bygdens skola brukar ta sig. Det återstår att se huruvida det blir så denna gången eller ej men vi återkommer isåfall i ärendet under kommande vecka med info. Först steg ett med distriktsmästerskap och där först vet vi om bygden sätts på kartan igen och igen via ännu ett svenskt mästerskap. Bygdenytt.se håller vart fall alla tummar och tår under söndagen!

Share on Facebook

Bygdens natur

Ni fyller min mejlbox väldigt snabbt på en dag när medias roll att spegla livet i bygden korsar mig. Så många frågor om älgen som passerade över tomten den kalla januari fm ? Jodå visst var det så, t om två stycken men filmkillen fick inte in båda samtidigt när de gick över Klysnavägen då de höll replängdsavstånd. Ni skall veta att solens strålar formligen slog gnistor i bygdens vackra natur att de två reportrarna höll på att tappa hakan. Då var det bara “a ordinary day in the village”. Det är detta jag försöker förmedla gång ut och dag in, det vi tar förgivet är långt ifrån förgivet för andra så bli inte hemmablinda utan uppskatta det som finns i din närhet och ta vara på det. Jag gör det och tyr mig till människor som vill uträtta saker och sprida goda exempel vidare!

Vill ni läsa hela så kolla i NAs bostadsbilaga idag lördag alt upplåst artikel på nätet. Här i fokuseras på bygdens storslagna natur!

Share on Facebook

I väntan på nästa OS

Faktiskt inte så lång väntan längre utan nu kommer bygdens stugor kunna lysa upp på dygnets alla timmar under kommande två veckor. En invigning utan “skrällar” eller “skandaler” och det är väl lika bra att sticka ut hakan och leverera facit ang medaljskörden; oturstalet 13 kommer bli SOKs lycka under kommande två veckor. Tretton medaljer således eller vad tror du ?

Jakten börjar redan direkt imorgon bitti så uppe och hoppa för det råder OS feber i bygden!

Share on Facebook

Byalags årsmöte

På lördag äger nästa trevliga årsmöte rum i bygden. Ny ordförande ska väljas och det blir god mat samt diskussion om sommarcaféet mm mm.

Välkommen till Järle Byalags årsmöte

lördagen den 10 februari 2018

Plats och tid: Järlegården kl 18

Först mötesförhandlingar….

årsberättelse 2017, ekonomi, val,

verksamheten 2018

-o-o-o-

Mat från Christinas gästgifveri:

Ugnsbakad svensk kycklingfilé, med tzatziki, fetostsallad och potatisgratäng.

Smör och bröd, lättöl,läsk el vatten.

Annan dryck till självkostnadspris.

Till kaffet Johans kladdkaka

-o-o-o-o-o-

Anmälan till Sven Röstlund

på mail sven.rostlund@hotmail.com

eller 070-4832687 kvällstid

som du också kan meddela

önskemål om maten pga allergi

eller vegetariskt alternativ

100 kr betalar du – det är halva priset!

Varmt välkomna önskar Byalaget

Share on Facebook