Teater “nästgårds”

Tipsen strömmar in och självklart skall vi fortsätta hjälpas åt och sprida goda exempel i bygden och angränsande landsbygd. Se nedan och boka in en magisk föreställning; förboka redan nu vet ja! 

Hej! 

Här kommer en hälsning från grannbyn Ölmbrotorp:

Lördag den 10 mars kl 14.00 kommer Länsteaterns pjäs “Illusionistens assistent” till Axbergs Folkets hus. Det är en familjeföreställning med magiska inslag, och efter föreställningen hålls en trolleriskola där skådespelaren Kalle Nilsson lär dig att trolla!

Biljettpris 30 kr. Förboka hos helena.j.hedlund@gmail.com. Välkomna! 

Share on Facebook

Trivselträff

Imorgon torsdag vankas det trivselträff i bygden igen. Denna gång i februari månad står Sabbatsberg som värd och 14:00 drar allting igång imorgon. GOA kören från Kumla underhåller och självklart fikas det och umgås med nära och kära bygdebor. Detta är en viktigt del i att bryta isolering och hemmasittande för bygdens framför allt äldre befolkning som dessa arrangemang riktar sig mot. Sprid detta och varmt välkomna allesammans till bygdens hjärta Sabbatsberg denna torsdags em.

Share on Facebook

Går’ns årsmöte

Hej alla goa! (Meddelande från bygdens Går’n)

Här kommer inbjudan till årsmöte den 1 mars kl 18.00 i Ervalla skolans matsal. Gårn bjuder på fika. Anmälan sker till mig Maria Johansson, 0709503863 alt ekorren@gmail.com.

Vi behöver förstärka styrelsen med två ledamöter. Det är viktigt för oss att ha en fulltalig styrelse så att vi kan fortsätta. Vi träffas i styrelsen över en fika ca två gånger per termin. Det är absolut inga krav på att vara med vid varje gårn tillfälle (Halloweendiscot och sommaravslutningen är det bra om vi kan vara alla i den mån det är möjligt). Det har varit bra med föräldrar varje gång som hjälper till och det fungerar just nu väldigt smidigt. Vi som går sist och låser är hemma 21 så det är gott om fredagkväll kvar. Du gör precis så mycket som du vill/har utrymme för som styrelsemedlem. Vi fyra som kommer fortsätta (Max, Maria, Jenny och Anne) har suttit ett tag och vi har fått snurr på det mesta tycker vi så nu är det verkligen inte betungande. Har du frågor eller funderingar så hör bara av dig! Vill du nominera någon eller om du själv vill prova ett år så anmäl till ovanstående. Motioner ska vara inlämnade senast 26/2.

Ha det gott och njut av vårt fina sportlovsväder!!

Share on Facebook

Inget schack

Sportlovet gör att onsdagens schack utgår denna vecka. Inte heller onsdagens hälsopass äger rum så det blir för alla att träna såväl schack som styrka hemmavid eller med någon kompis / vän tillsammans hos någon. Hjälp till att sprida detta att onsdagen blir en ledig träningsdag vart fall organiserad men gå ihop vet jag och hitta på något annat tillsammans och skapa en obrytbar gemenskap

Share on Facebook

Sportlov i bygden

Snöra på dig skridskorna, spänn fast längdpjäxorna eller polera upp pulkan för nu stundar det sportlovstider i bygden. Skolan har lov men fritids och förskola är igång för de föräldrar som jobbar. Rinken spolas vid minusgrader efter 20:00 och veckan som kommer skall vara minus, enligt prognoserna sen facit vet vi allt eftersom. Skidspår skall vara uppdraget hos Hansson Björkbacken sen om det drivit igen vet jag inte. Pulkan ja den kan ju användas lite här och var beroende på åldern på barnet så klart. Ta chansen det verkar vart fall vara ett vitt sportlov i bygden detta året! 

Share on Facebook

Går’n utflykt

Sportlovsaktiviteter idag lördag och Gårn står för samtliga kostnader, transport till och från Ervalla, bowling oooooooch tacobuffe till alla barn OCH vuxna som hänger på! Vi åker 10.15 och kommer tillbaka 13.45. Kan sportlovet få en bättre start i bygden än denna mulna lördag med snön singlandes ner från en grå himmel.

Share on Facebook

Se framåt, inte bakåt

Det har redan inkommit mejl från året som gick kring bygdelaget. Har inte hunnit reflektera på alla dessa synpunkter bortsett mejlet som andades framtid. Personerna som klivit fram och tror på bygdens kraft. Det som hände igår är historia och kan ältas i oändlighet, det som händer imorgon kan påverkas och utvecklas hela tiden. Så se ut genom framrutan än att använda backspeglarna är mitt råd till de fyra nya människorna i huvudstyrelsen som valt att axla ansvaret tillsammans med övriga ledamöter från föreningarna.

Ordf: PA Strömberg

Vice Håkan Lindstedt

Kassör Karin Ekström

Sekr Gerd Höök

Stort lycka till och bra jobbat, kraften finns den skall användas och utnyttjas i bygden.

Share on Facebook

Årsmöte no 3 

Bygdens sportklubb och byalaget i Järle har slutfört sina och tredje gänget ut blir paraplyförening i bygden dvs bygdelaget själva. Ett år lite i vakuum av egna arrangemang bortsett Ervalladagen sen har självklart anslutna föreningar haft väldigt händelserika år under 2017. Bygdenytt återkommer under fredagen vad som sker i “huvudstyrelsen” då det på förhand aviseras avhopp både på perioder som går ut men även mitt i valda perioder. Bygdelaget är en viktig motor i bygden för att kraftsamla föreningar i frågor och samverkan med kommun, Region och Länsstyrelse m fl. Hur innevarande år dvs 2018 kommer se ut personellt återkommer vi med efter kvällens årsmöte. Församlingshemmet i kyrkbyn är platsen och tidpunkten 18:30 och arrangemanget är ett samarbete mellan församlingen och sportklubben som hjälps åt i sann gemenskap och samarbete. 

Share on Facebook

Samverkan

Här i vår bygd har vi varit duktiga på att via olika projekt bl a inom Leader t ex samverkat för bygdens bästa. Mestadels inom bygdelagets goda minne men även via diverse enskilda föreningar som varit på tå. Rapporterna just nu det senaste året har visat att vi inte söker lika många projekt och utvecklingsmedel. Hembygdsföreningen försöker via studieförbundet Vuxenskolan med cirklar och föreläsare vilket är jättebra. Sportklubben via bl a Sisu Idrottsutbildarna som förmedlar tränarutbildningar mm och coachar funktionärer och styrelseledamöter bl a. Dock börjar andra bygder komma ikapp och viss mån förbi under det senaste året men det går ju att råda bot på. Det viktigaste i min värld är att idéerna kommer underifrån från boende i bygden då blir det bäst genomslagskraft i lokalsamhället.

Share on Facebook

Skridskoidrott

Bygdens skola meddelar nu att veckan innan sportlovet gäller skridskor på idrotten. Väldigt klokt och förnuftigt drag nu när bygdens föräldrar förberett så fin isyta att använda. Nu håller vi sen bara alla tummar och tår att bygdens barn och ungdomar för ett sportlov på hemmaplan likaså och att kylan håller sig något så när även under vecka åtta och bygdens sportlov. Då vet vart fall all vad som gäller under vecka sju och idrottslektionerna här lokalt i vår blomstrande bygd.

Share on Facebook