Seger!!!

Underläge 1-2 i paus, slutsignalen ljuder och på tavlan lyser 3-2. I publiken sitter fans som åkt 17mil enkelresa och då finns de dom som inte orkar ta sig ner från kyrkbyn. Ställ upp kom och heja, upplev och förälskas av bygdens spelare och idrottsförening. Igår rycktes man med och hjärtat var i halsgropen men solen sken och glada bygdebor hejade på laget och varandra. Det är sånt som bygger gemenskap i en bygd, delaktighet och påverkan. Missa nu inte nationaldagsfesten den 6/6 på em med stort pompa och ståt! Förmatch, lotterier, uppvaktningar, nationalsång mm mm.

Share on Facebook

Gameday

Glöm för guds skull inte solkräm till kvällens match. Glöm heller inte solglasögon för det ”bländade” spelet på bygdens nöjesfält. Flaggorna hissade, gräset nyklippt och fåglarna kvittrar. Det vankas match i ”länets allsvenska” och du är bjuden som gäst 💪🏼 19:00 Ervalla SK – IFK Hallsberg, varmt välkomna allesammans och du vet du vad, ta med en kompis eller granne så blir vi dubbelt så många ?

Share on Facebook

Vila i frid

Bygdens trädgårdsmästare i Kanan, Nils-Gunnar Olsson har tyvärr avlidit. Det är med stor sorg och saknad som våra tankar går till de närmaste. N-G hade alltid tid när man ringde eller träffade på honom i bygden. Ett glatt humör, väl valda peppande ord och man utböt idéer. Det konkretaste som till och med hamnade i kommunens budget hände i höstas då föreningslokaler på landsbygden behöver en slant för att kunna rustas upp. Det är en idé klippt och skuren utformad av N-G utifrån Sabbatsbergs ungdomsgård. När jag ringde och berättade detta personligen då haglade superlativen från N-G. Alltid med båda fötterna på jorden och en trygg röst att lyssna på.

Länkar in bygdeTV avsnittet nedan som en STOR hyllning till bygdens trädgårdsmästare från Kanan, du kommer alltid minnas ljust och glatt.

Vila i frid!

BygdeTVs avsnitt om Nils-Gunnar

Share on Facebook

Respass

Det handlar om bygdens fotbollslirare som igår förlorade cupmatchen och årets saga tog slut direkt. Ifjol kom laget till kvartsfinal och fick finfint besök av ÖSK i bygden. I år tog det slut borta mot Kumla BK (Div.5) med 2-1 i baken och då räddade ändå ESK keepern bonusstraffen. Nya tag redan på torsdag som sagt i serien hemma mot IFK Hallsberg kl 19:00, varmt välkomna!

Share on Facebook

Bygdens skola

Påminnelse till alla vårdnadshavare om vad som komma skall i mitten på juni månad. Boka in och notera skolgårdsbesök i sommarkvällen. Se all info nedan;

Share on Facebook

Motorbygd

Bilden är från Mattias Hjalmarsson som lät bygdenytt.se använda den i samband med dagens tävling vid Kvinnersta. Tre ekipage från bygden stod på startlinjen och längst ned ser ni resultatet, då hade Mattias med Co driver Cecilia varit iväg på tävling redan igår i Flen och hämtat en silverpokal. Idag vid tävlingen vid Kvinnersta så blev ekipaget trea i sin klass men ju gick det då i bygdens alldeles egna resultatlista, jo si så här;

1) Mattias Hjalmarsson

2) Thomas Paulsson

3) Emil Huss (DNF, pga krånglande bil)

6 oktober, hemma VM i bygden igen!

Share on Facebook

Årets Landsbygdsriksdag

Traditionella bygdekortet från Landsbygdsriksdagen är genomfört. Så som Lasse sa; bygdens grabbar i Fjällräven Center i Örnsköldsvik. Dock var det nog sista “riksdagen” för Lasse som bygdebo, nästa Landsbygdsriksdag tar han tyvärr kort med Gotlandsgänget när får vår del flyttlasset går i sommar till vårt stora förtret…….. Nej då Lasse men tråkigt är det för du har lärt mig mycket och alltid stått stadigt på jorden utan överord men med fakta bakom dina ord. En pålitlig hårt arbetande bygdebo som jag ser/sett upp mycket till. Sen leder du antalet besök på Landsbygdsriksdagen med råge då nummer tolv har nåtts av Lasse och jag har kommit igång bra på senare år och kommer framöver fortsätta besöka dessa som bygdebo, fler får självklart vara delaktiga. Tack för helgen Lasse och tack återigen för alla dina insatser för bygden dessa kommer jag ta med mig in i framtiden.

Share on Facebook

3-2-2-?

Det är faktiskt inte tisdagens tipstecken från Kvinnerstagymnasiets kosläpp. Nej detta handlar om bygdens sportklubbs inledningssiffror på årets div.4 säsong. Först tre tunga torsk (Assyriska-Grythyttan-Sturehov) sen två segrar (Öfvre-Lillån) för att sen bli två träliga förluster igen (IFK Ö-o-Eker) idag föll man på Lundby IP med 4-2 efter 1-1 i paus. Så nu hoppas vi trenden och formeln håller i sig med tre raka segrar framöver. Härnäst IFK Hallsberg på bygdens nöjesfält torsdag 24/5 kl 19:00. Den tolfte spelaren är du, varmt välkommen!

Share on Facebook

Säsongsavslutning

Välkomna till Gårn´s sommaravslutning, den äger rum under fredagskvällen i bygdens kyrkby.

Fredagen den 18/ 5 kl. 18.00-20.00 finns vi på Hembygdsgården. Gårn´ bjuder barn och föräldrar på hamburgare med saft och kaffe (har ni behov av specialkost, ta med så grillar vi på det med). Det kommer finnas en 20 m lång hinderbana, luftgevärsskytte, kiosk mm.

Kan/vill du hjälpa till anmäl i tråden eller till mig 0709503863.

Share on Facebook

Påminnelse!

Nu börjar det dra ihop sig, bygdens egen producerade fotbollsskola. Brukar locka mellan 20-30 ungdomar årligen och har pågått i 24 raka år i och med sommarens fotbollsskola. Nästa år får vi fira rejält. Har du barn i åldern 5-12år så anmäl dig direkt på länken nedan alt sprid vidare till grannar och vänner i bygden. Det kommer bli fyra matade dagar med fotbollen i centrum midsommarveckan. Ta chansen in med din anmälan så säkrar du ett fotbollspaket i rätt storlekar.

Här anmäler du ditt barn!

Share on Facebook