Schack och hälsopass

Onsdag i bygden betyder såväl hjärngympa som vanlig gympa. Kyrkbyn står som värd för såväl Schacket i matsalen kl 17-18 som hälsopasset i idrottshallen kl 18:30-19:45. Detta är saker och arrangemang som så här långt är tradition i vår bygd. Schacket har ju flera decinnier på nacken men hälsopassen har snart nått fem närodlade år i vårt lokalsamhälle.

Share on Facebook

Matnyttig

Riktigt skoj att få hembygdsföreningens program för kommande säsong. Matnyttigt och fyllig sen att några datum hade redan passerats utifrån att foldern tryckts efter att de hade inträffats får man ha överseende med. Viktigt återigen att människor i bygden känner delaktighet och ständigt informerad. Varför tror ni annars denna hemsida har fått så gott renommé genom åren, interaktiv anslagstavla med ett uppslag per dag för att bygden skall få värdefull information löpande utan ev kriser och katastrofer. Självbild utifrån bygden ökar markant istället för offerkofta, vi strävar vidare utifrån stora målsättningar om att det är här allting börjar.

Share on Facebook

Premiärförlust

Det har kommit in några mejl ang bygdens fotbollskrigare och dess premiär. Frågan har kretsat till att bygdenytt skriver väl inte bara vid segrar, självklart inte. Premiären förlorades med 0-2 hemma på Lillåvallens konstgräs mot Assyriska. Nu fyllde ju frugan 40år i lördags så att något större referat och händelseförlopp kan inte återges men ESK grabbarna lär upp ett par nivåer till fredagens bortamatch mot Grythyttans IF om det skall bli poäng med hem från konstgräsmattan i Filipstad. Det kommer skrivas oavsett vinst, oavgjort eller förlust framöver för våra lirare i “närkes allsvenska”.

Share on Facebook

Fotbollsskola i bygden

Det är alltså inte ÖSKs längre, det har inte varit sen i början på -90 talet. Vi kör helt själva med egna ledare och med landslagetsfotbollskola som koncept. Söndag till onsdag med en söndag em första för att sen köra tre fm i midsommarveckan. Alla tider och priser mm finns via anmälan på nedanstående länk och hjälp oss sprida detta till alla barn i bygden då det är väldigt populärt att inleda sommarlovet på Lyckevallen i bygden.

Varmt välkomna hälsar Ervalla SK alla ungdomar på bygdens skola och alla utanför med så klart.

Anmälan finner du här!

Share on Facebook

Äntligen!!!

Först och främst tack till er alla som stöttar och samarbetar med bygdens sportklubb. Idag drar det äntligen igång och kl 12:00 på plastmattan i Lillån sker avsparken. Nykomlingsmöte ditekt då ESK vann fjolårets femma och Assyriska slutade tre och följde med upp till årets div. 4. Spännande serie som på förhand är väldigt oviss och många lag är lite svårplacerade utifrån fågel eller fisk. Den som lever får se om laget hänger kvar framåt hösten i “närkes allsvenska” som har två lag från Västmanland, Ervalla och Grythyttan. 

Share on Facebook

Trafikinfo

Med anledning av bygget av en ny på- och avfart till R50 måste Skanska stänga av väg 832 strax innan södra utfarten till R50. Vägen kommer vara avstängd 2-15 maj. 

Trafikverket och Skanska har kontaktat byalagets styrelse för att ta reda på bybornas behov i samband med avstängningen. Vi har påtalat att det lär bli väldigt många lastbilar som kör genom byn under den här tiden. Skanska kommer att lägga ut farthinder och skylta upp ordentligt. Byalagets styrelse beslöt igår att arbeta för att få permanenta gupp genom byn i samband med detta. 

Alla som kör genom byn får försöka hjälpas åt så att vi kommer fram så smidigt som möjligt under dessa två veckor. Det blir jobbigt, men sedan blir det förmodligen mycket bättre! 

Share on Facebook

Seriepremiär 

På lördag drar återigen bygdens sportklubb igång seriespelet. Div.4 är det som gäller då fjolåret blev en finfin succé säsong med serieseger och kvartsfinal i cupen mot ÖSK. Denna bild kom från en bygdebo som antagligen skärmdumpat NAs livesändning från i höstas men jag instämmer att siffrorna i halvlek är magiska. Nåväl att det var bonusstraffar och att ÖSK sen vände men det var ett minne gott så i mitt lokala fotbollsliv. På lördag möter ESK-Assyriska i premiären på Lillåvallens konstgräs kl 12:00 så varmt välkomna allesammans. Nu drar det igång och den 4 maj är troligen årets första match hemma på Lyckevallen, när våren fått ha gjort sitt! 

Share on Facebook

Hälsopass & schack

Livets lotteri bjuder idag onsdag på en fulländad lillördag i bygden som vanligt när vardagen är åter. 17:00 schack och det rullar på månaden ut på onsdagar till årets sista GP går av stapeln sista helgen i april i Dylta Folkets hus. 18:30-19:45 äger styrkepasset rum i bygdens idrottshall, det är på hemmaplan det händer saker för besökare och boenden.

Share on Facebook

”lätt & göra rätt”

För att kunna underlätta för (lands)bygdebor så kan du numera sortera direkt vid din egen soptunna. Kommunens motto är att det ska vara lätt att göra rätt för att alla skall kunna bidra på ett enkelt sätt. Morötter före piskor för att kunna bidra till hushållssorteringen av avfallet. Sen går det ju att kompostera likaså så numera finns inga dåliga ursäkter oavsett vart du bor eller hur du bor.

Share on Facebook

Sista minuten

Denna vecka är den sista att komplettera med sommarns datum. 1/5-30/9 2018 är perioden denna gången. Det har kommit in över förväntan med mejl och datum från föreningar, förstag och privatpersoner. Det kommer bli ett urval, från sommarens alla datum. Det som saknas är hembygdsföreningens program bortsett valborg som ligger innan samt midsommar som är så inarbetat. Ger er några dagar till på er att skicka in bygdens bidrag till klysna@hotmail.com sen spikas sommarns grundprogram!

Share on Facebook