Bygdens tidning

I en brevlåda nära dig om du betalt medlemsavgiften så klart. Stationscaféet är nu öppnat, marken äger rum nästa lördag och hantverksmagasinet öppnat sen därefter. Alla dessa saker kommer som egna inlägg framöver då det nästan som alltid till bygdenytt är kö på dagens ordinarie inlägg. Det är visserligen en fröjd att det är så för att bygden skall bli delaktig och frodas till en ännu bättre plats att bo-leva och verka i. Läs byabladet då det är mycket matnyttig information i den för alla bygdens boende, sen kommer mer info löpande här i.

Share on Facebook

Traditionsenligt

Trots envisa rykten på bygden att det inte skulle bli något firande så kan härmed bygdenytt förmedla hålltiderna på fredag. Detta utifrån en efterlysning förra veckan om att volontärer söktes till olika stationer. Nu håller vi bara tummarna för vädergudarna just denna em även om bygden behöver en hel del regn på totalen så kan det hålla uppe under ett par timmar på em. Detta är ju verkligen populärt i bygden och vid bra väder lockas stora skaror ner till midsommarstången. Vi håller alla tummar och tår för såväl volontärer på plats vid alla stationer och vädret på arrangörernas sida. Då kan vi räkna in ett lika gott arrangemang som nationaldagen i bygden inbringade i början på månaden. Boka vart fall in alla tider och sprid till vänner och bekanta för midsommar det firar man i bygden!

Share on Facebook

Boulebanan

Varje onsdag under hela sommaren meddelar hembygdsföreningen att man samlas för att tillsammans spela boule. 17:30 är tiden som gäller och ta gärna med egna klot även om det finns några att låna i värsta fall. Utnyttjandet av banan är ju lite sporadiskt men varje gång man passerar och det är aktivitet blir man glad och varm i själen då friskvård är framtidens stora utmaning för att klara äldre puckeln. Så upp till bevis, spela antingen med onsdagsgänget eller ta med en vän dit andra tider då banan skall liva upp bygdens invånare.

Share on Facebook

Fotbollsskola

Idag söndag drar årets fotbollsskola igång. Den pågår sen till onsdag denna midsommarvecka som inleds imorgon måndag. Lite färre anmälningar i år men för oss är varje individ viktig och vi kommer köra precis som vanligt med fotografering mm då denna vecka skall vara fokus på bollen i centrum. Bygden är till för att möta efterfrågan när önskemål inträffar

Share on Facebook

Störningsavbrott

Samma dag som nyheterna lanserar att tre främmande makter befinner sig i landet via diverse påverkans medel stör vårt land så hoppar återigen bygdenytt igång. För er som följer detta via Facebook så kommer det kanske bli en hel del inlägg idag då den tankar av automatiskt från sidan. Ni har varit många som hört er av ang att den legat nere under veckan men så lätt ger jag mig inte att andra skall få kunna påverka bygdens nyheter och vår kommande utveckling. Det är vi bybor själva som avgör!

Share on Facebook

Församlingsnytt

Numera ser vi församlingens tidning lite annorlunda ut. Vi tillsammans har bytt namn till mer än du tror och ingår nu i Hovsta pastorat. Axberg och Glanshammar har nu blivit ett utifrån pastorat och tidning. Datum, matnyttigt innehåll och reportage inför sommarens alla händelser. Svenska kyrkan i bygden är verkligen för samarbeten och öppningar inom många olika områden. Kyrkan och församlingshemmet är ju platserna i vår bygd som är rena byggnader med kyrkogården så klart.

Share on Facebook

Kryzz på bortaplan

Idag for bygdens lirare ner till Askersund och bortamatch i länets allsvenska. Adam Stahle räddade med poäng hem genom sitt 1-1 mål. Viktigt framöver att samla ihop en hel del pinnar innan sommaruppehållet. Två matcher återstår och det är borta nästa vecka mot Assyriska samt hemma efter midsommar 26/6 kl 19:00 mot Grythyttan. Sen blir det sommarvila under julimånad för matcher vart fall.

Share on Facebook

Midsommar -18

Sista midsommarfirandet i Ervalla ??Hembygdsföreningens styrelse mäktar inte med allt jobb det innebär.

Risken är att det blir sista gången i år. Tråkigt, det är ett välbesökt evenemang.

Kan DU ge oss EN TIMME av din tid? All hjälp mottages tacksamt.

Kaffebryggning, brödupplägg, korvkokning, kaffeservering, chokladhjul, fiskdamm och lotterier

behöver hjälpsamma händer!

Dessutom kläs midsommarstången kl 9. Välkommen att hjälpa till. Medtag gärna blommor

om det finns några med en så varm försommar.

Hör av dej till någon i Hembygdsförening styrelse så får du veta vad just DU kan göra.

Share on Facebook

Hemester

Det är det som verkligen är grejen numera. Semestra i hembygden, mer och mer populärt för varje år. Att billigt och enkelt upptäcka närområdet på cykel eller kanot är väldigt underskattat då många blir hemmablinda och inte ger sig tid se sig omkring i hembygden. Passa verkligen på i sommar att ta dig ut i naturen och se vart stigen tar dig.

Share on Facebook

Ny arrendator

Se nedan hur de nya arrendatorerna presenterar sig på Hult säteris egna Facebook sida som vi hoppas många i bygden så klart följer;

————/————-/————-/

Hej kompisar!

Nu tar vi ett steg vidare i livet. From den 1 maj började jag och Micke att arrendera Hult Säteri utanför Lindesberg.

Det känns fantastiskt roligt att äntligen få uppfylla denna dröm.

Hult Säteri är en fin gård från 1400-talet där vi med kärlek kommer att laga mat med närproducerade råvaror som följer årstiderna. Ett utmärkt ställe att samla familj, vänner och kollegor för att skämma bort sig en aning. Självklart ordnar vi med catering inom rimliga avstånd.

Hult har också 17 sängplatser, fördelat på 9 rum för er som vill stanna kvar och avnjuta vår goda frukost.

Bara 2 mil från Örebro och bara 22 mil från Stockholm kommer ni nu kunna lägga konferenser i en otroligt naturskön miljö. Har du tur ser du älgen genom frukostfönstret (att se hjorten genom fönstret är sen gammalt.. då krävs ingen tur)

Så glöm inte bort oss när ni ska boka en konferens, åka bort på tu man hand, fira något med riktigt god och vällagad mat här på plats eller catering.

Vi vill väldigt gärna se er både i jobbet och privat på Hult.

Kram till er alla

Snart blir vi aktiva på Instagram och Facebook, följ oss och gilla oss, så har ni koll på vad som händer 🙂

www.hultsateri.se

Share on Facebook