Höstnedslag

Det är verkligen höst på de allra flesta läppar nu. Vi hoppas att vädret är så pass tillfredställt att bygdens lantbrukare tar i mål sin skörd. De är långt i från bara rally, säsongsavslutning i fotboll och Seven mm som är runt knuten. Hembygdsföreningen bjuder in till föreläsning i kvarnfallsstugan i början av oktober. Se mer i anslaget nedan och det är egentligen bara att välja och vraka av vad som passar dig bäst in i höstmyset när det nu stundar några mörkare men ack så avkopplande månader. 

Share on Facebook

Bygdens skola

Då var det dags att informera om torsdagens händelse i bygden. Föräldramöte för alla årskurser samma kväll är ju en succé tidigare år såvida man inte har tre barn på skolan så klart…..

Sen är det faktiskt olika tider denna gången för yngre och äldre elever på skolan men det gäller ju målsmän och vårdnadshavare och inte eleverna själva denna gången. Dessa följer ju med på kommande individuella utvecklingssamtalen. Men kl.18-20 på torsdag kväll är vad som gäller, sen avgör åldern på ert barn om ni är först eller sist ut. 

Share on Facebook

Derbyseger & Div.4! 

Missa inte allt kalasande som blir i samband med lördagens avslutande seriematch i div.5 Örebro län för vad du än gör. 15:00 kommer Kumla BK och hälsar på och då skall bygdens krigare firas av rejält då uppflyttning säkrades borta på Fröjevi redan i omgång 20. Vi behöver allas stöd på plats efter denna mirakulösa säsong med ÖSK på bygdens nöjesfält som gav eko över vårt län så skall även seriesegern säkras inför hemmapubliken. På två derbyn mot grannen i öster slutade matcherna totalt 11-1 och då är inte killarna nöjda över gårdagens match som hemmalaget mest var intresserade av gula och röda kort tyvärr. Gästerna försökte bortse från detta och ser nu fram emot matchen och firandet på lördag hemma i bygden även om det var nåt visst att fira ett avancemang på Fröjevi av alla arenor i länet! 

Share on Facebook

Gå och rösta 

Idag är det kyrkoval i bygden och det är viktigt att du som är medlem i svenska kyrkan röstar på det du tror är viktiga inslag i en framtida kyrka och församling. Vallokalen i bygden öppnar nu kl 09:00 med pompa och ståt i och med frukost och livemusik mm. Fm passet är öppet till kl 11:00 för att åter sen igen öppna mellan kl 16:00-19:00 innan det är dags att börja räkna rösterna. Min och allas uppmaning är kort och gott, är du medlem gör då din röst hörd! 

Share on Facebook

Årets sista derby 

Det utspelar sig dock inte i bygden utan ett par stenkast österut. Frövi och Fröjevi är söndagens spelplats för årets sista derbyfotboll. Det har ju varit en hel del i år med lag som just Frövi, Linde och Lillån. Härliga publikmatcher som ger en extra krydda till den vanliga serielunken. Nästa år är det dock säker att inte dess två lag tyvärr möts, det är oavsett om gästerna går upp eller ej för hemmalaget ramlar ur serien hur som helst. Två skilda världar således när det ena laget är sist i div5 Örebro län och det andra än så länge och match för match håller undan i toppen. Denna match inräknad så återstår det endast tre matcher i årets serie och den som lever får se om bygdens fotbollslirare håller undan in till målsnöret. 

Share on Facebook

Seven drar igång 

Imorgon lördag så börjar höstens säsong av bygdens ungdomsgård i Sabbatsberg, ”seven”. Alla barn i bygden från åk 6 är välkomna till bygdens hjärta Sabbatsberg för planering av årets säsong. Mellan kl 19-22 äger träffarna rum och fördelas för det mesta på lördags kvällarna. Kan vara något J samtal bla för rallyt i höst men när programmet är spikat kommer det anslås även hör så klart. Hjälp till att sprida detta i bygden så att alla får reda på set med så kort varsel denna gången. Dock brukar sociala medier och bygden interaktiva anslagstavla räcka mycket långt när det väl behövs. Varmt välkomna allesammans. 

Share on Facebook

Wow, ståpäls! 

Efter nästan en helvecka i rampljuset så följdes förra veckan upp av känslosamma reportage över vår bygd. Denna gången kan man verkligen säga att de allra flesta hjälpte till i förarbetet inför lördagens kalas. Gott om folk, glada miner, härliga efterspel där bygdebor och besökare verkligen tackar för en vecka som sent kommer att glömmas bort. Att läsa om bygden se marknadsplatsen och insupa alla känslor igen gör en nöjd över sex månaders planerande och plutande av program mm som verkligen skulle nå alla åldrar. Fast utan besökare inget kalas så huvudpersonen är ingen annan än just DU! 

Share on Facebook

Skog & mark 

En fullständig explosion i positiv bemärkelse har ju skett i bygdens skog och mark denna inledning av hösten. Kantarellerna ploppar upp ur jorden och finns i massor veekligen. Det har blivit otaliga stekta varma goa kantarellmackor denna sensommar / höst. Har du inte varit ute än så är det väl inte riktgt försent än men passa verkligen på dör skogen guld bara väntar på dig och du får härlig skön skogsluft på köpet och en gnutta motion. Verkligen winwin i alla lägen genom närodlade / producerade kantareller on på stugknuten för alla bygdebor. 

Share on Facebook

Bygdens ”gårn” 

Mötesplatsen för bygdens ungdomar som går på kyrkbyns skola dvs gårn har dragit igång och släppt sitt program för hösten. Föreningen söker alltid nya engagerade föräldrar att bli en del av förening, därav fanns bl a inte resurser att lägga på t ex Ervalladagen utan ESK tog lite ”gårns” roll i arbetsgruppen. Samverkan är jättebra och viktig samt prio 1 var att barnen fick ut hållpunkter av årets familjedag sen vem som var avsändare eller arrangör är inte lika viktigt. Nedan följer dock höstens kvällar men hjälp gärna till att bemanna dem som vårdnadshavare. 

Share on Facebook

Bokslut 

Vi vänder blad för årets Ervalladag i och med att åtta tappra krigare plockade ihop borden och återlämna dem till Järle. Nu är årets arbetet över för denna gången och de som inkommit med synpunkter / sammanfattning är av finfina betyg till årets dag som ägde rum i lördags. Mycket bra draghjälp medialt med årets match som ägde rum några dagar innan så att media verkligen kunde förmedla vilken otrolig bygd vi bor i. När alla hjälps åt och dra åt samma håll sker en kraft som inte skall underskattas. Den sammanhållningen och samverkan är unik i sitt slag och måste ömsesidigt vårdas. Tro inte att året är över bara för det, en sprudlande höst står för dörren att intagas med bla stickcafét t ex 

Share on Facebook