Mörker till ljus

Idag minns vi alla medmänniskor som inte längre finns med oss vid vår sida. Tänd ett stilla ljus hemmavid, besök en minneslund eller varför inte en stilla vacker andakt i bygdens kyrka. Mellan kl 13:00-19:00 är bygdens kyrka idag bemannad och öppen med personal från församlingen. Kl 18:00 inleds andakten med Rådehed samt bygdens kyrkokör finns på plats. Igår kväll var det ett magiskt vackert skådespel i all dess lugn och ro med alla ljusen tända på kyrkogården. Trevlig allahelgonahelg önskas därmed er alla hur just DU än väljer att uppmärksamma den på just ditt eget vis.

Share on Facebook

Movember

Kavajslaget lämnade rosa Oktober och tog sikte på blåa Movember. Mustaschkampen pågår därmed under denna 30dgr långa gråa mörka månad ute i bygden. Återstår att se hur många som brukar nappa på idén och om man orka hålla i till den 30/11 på natten. Det viktigaste är att köpa en kampanjnål och skänka en slant till forskning oavsett bröstcancer eller prostata. Det är inte ofta ni får höra mig säga eller för den delen skriva; upp till kamp men i dessa två olika behjärtansvärda insamlingar så tar jag kampen. Nu sätter vi färg på den blåa månaden Movember vet ja!

Share on Facebook

Ny månad !

Idag lanseras “omstarten” av bygdenytt.se. Jag har nog aldrig varit med om så många mejl under oktober månad om en så simpel men då ack så viktig anslagstavla. Den började som ett experiment 1/1-2012 med ett inlägg om dagen som höll i hela tokiga 6 1/2 år och inlägg. Nu efter en “vit” månad i oktober och flera påstötningar om att hemsidan verkligen behövs i bygden så kopplas den fri från bygdelaget och därmed slipper kopplas ihop med en paraplyförening och blir återigen “min egna” bloggande anslagstavla. Fri från “tyckare och tänkare” men full av info om vad som händer och sker i vår bygd. Nu framöver kommer också det kunna bli två eller till och med tre inlägg samma dag när så mycket sker likväl kanske också vara några dagar utan inlägg beroende på vad som sker.

Share on Facebook

Folkfest i bygden!

Femte upplagan av bygdens traktorrace ägde rum idag lördag vid Hult säteri med undertecknad som konferencier. 12:00 började allting då den lokala marknaden öppnade sen rullade det på med stubbrace, maskinutställning, veteranbilsutställning, Traktorracet samt avslutande afterracet med bygdepub på magasinet. En klockren succé vädermässigt med många besökare utefter tävlingsbanan. Ponnyridningen inbringande hela 2520:- som skänktes oavkortat till Barncancerfonden från Erikslunds islandshästar. Vinnare 2018 blev Patrik Johansson, Östanby efter strålande körning hela em. Tack till alla inblandade och så här hjälps man åt i en levande attraktiv landsbygd.

Hela tidigare vinnarlistan med boendeort och arrangörsplatsen inom parentes;

2018- Patrik Johansson, Östanby (Hult säteri)

2016- Nils Larsson, Fridhem (Dyltatorp)

2014- Hans-Åke Sörman, Klysna (Dyltatorp)

2012- Anton Mollberg, Sundtorp (Lyckevallen)

2010-Hans-Åke Sörman, Klysna (Lyckevallen)

Share on Facebook

Rörelseglädje

Vikten av att hålla igång, det vet vi ju alla vad viktigt det är. Nu drar ESK igång ett helt nytt gäng med ungdomar på Lyckevallen med start imorgon måndag kl 17:30. Folkrörelse med folkhälsan i centrum i en bygd där vi lyssnar till vad efterfrågan är från bygdebor. Detta är ett steg mot en friskare bygd där gemenskapen där alla behövs är vårt närodlade väg för att nå delaktighet. Varmt välkomna ner till Lyckevallen under måndagen om du har barn i åldern födda 2011-2012-2013!

Share on Facebook

Tåg i bygden

Inför helgens stundade Nora marken så är det bäst att ställa bilen i Löt eller Järle och ta tåget dit. Det är näst sista helgen som stationscaféet och hantverksmagasinet är öppet så passa på att ställa bilen i bygden under årets marknad i Nora för att ta tåget dit. En spännande tripp bakåt i historien och du kommer rätt in bland marknadsstånden när du kliver av. Nu kan man verkligen säga att det börjar vankas höst!

Share on Facebook

Derbyfotboll

Ikväll är det dags för derbyfotboll igen på bygdens nöjesfält och skall du se en match denna säsong så skall du se denna. 18:45 behöver ESK allt stöd de kan få i hemmamatchen mot Lillån. I våras vann bygdens sportklubb borta mot Lillån med 2-3 men omstarten har gått lite tyngre med två tunga uddamålsförluster så nu måste trenden vändas ikväll

Varmt välkomna!

Share on Facebook

Stök och bugg

Felsökningar delux och kapningar samt krångel av högsta grad. Dock tack vare er alla mejl och pepp gör att man inte ger upp så enkelt och det blir långa nattarbeten. De inlägg som inte blivit upptankade pga att kontakten mellan server, nät och anslagstavla kommer synkas in allt eftersom då många är inställda i framåtsyftande inlägg kommer ändras om men man har ju lite att stå i under dessa tider men bygden ligger en varmt om hjärtat.

Share on Facebook

Säsong fyra!

Nu kan Änglagård slänga sig i väggen men vi kommer nog tyvärr inte nå “hem till byn”. Fjärde säsongens första och troligen ända avsnitt visar helt unika bilder från Rasmusbyn såväl inomhus som utomhus. Häng med på berättelsen samt allt annat som händer i vår bygd från Lyckevallen, Traktorrace och rally mm mm. Detta avsnitt är det av er tittare som valts ämne utifrån era önskningar; det var Rasmusbyn ni var nyfikna på och här kommer avsnittet efter att personal och bybor öppnat upp sina boenden och utrymmen

BygdeTV, Säsong 4 !

Share on Facebook

Biodlarna

Bygdens biodlare träffades ikväll och har så gjorts under torsdagar i sommar vid hembygdsgården. De känner stark tilltro inför framtiden numera sen man blivit bofast vid hembygdsgården mitt i kyrkbyn. Fler medlemmar, ökad kunskap och nyfikenhet gör att många lockas till denna hobby. Biodlarna kan du följa lokalt via deras hemsida om du söker på Ervalla biodlare så hamnar du rätt och får löpande info från föreningen om träffar och aktiviteter. Det är verkligen saker och ting som är på tapeten mest hela tiden i bygden.

Share on Facebook