Blommor till jul

Att stötta lokalsamhället är a och o inte bara när det gäller lotter mm utan även företagen så klart. Julblommor mm i bygden inhandlas så klart hos Kanans handelsträdgård i bygden. Extra öppet som ni ser nedan för att alla skall hinna med i lugn och ro. Ta en tur i bygden alt till bygden om du är besökare här och inte boende men det mesta finns här kryddat med en hel dos värme och kärlek.

Share on Facebook

Bygdens lotter

Såväl till julens uppesittarkväll som till nyår säljer bygdens sportklubb lotter för sina ungdomar. Köp och stötta lokalsamhället i första hand för vem annars gör det om inte du börjar med det här lokalt i bygden.

Share on Facebook

Tåg i bygden

Idag gick det åter tåg på Sveriges första normalspåriga järnväg. Från Järle station till Nora stad och deras julmarknad som inträffar den andra advent helgen. Tåg likadant därmed under söndagen så passa på att besöka bygden för lite tågåkande. Mycket man tar förgivet i vår bygd men varje liten pusselbit gör en vacker mångfald över vår bygd och dessutom så levande likaså!

Share on Facebook

Auktion & lucia

Mitt i hjärtat av bygden utspelades värme, gemenskap och engagemang under fredagskvällen. Bygdens lucia uppträdde i Sabbatsberg med efterföljande julauktion. En auktion som innehöll lotterier, utrop och välsmakande fika inför ett välfyllt uppbåd i bänkarna. En tradition som pågått väldigt länge nu och vi får hoppas det rullar på länge än som ett mycket trevligt inslag i bygdens decembermörker.

Share on Facebook

Trivselträff

Idag torsdag sker årets sista trivselträff i bygden. Denna gång gäller föranmälan som skulle gjorts i veckan till församlingen. Gröt och samkväm för bygdens alla daglediga människor. När allting drar igång igen sen till våren så kommer vi självklart återkomma här om tider och info mm mm. Ta hand om varandra och stressa inte iväg nu i juletid, det kommer alltid en dag efter.

Share on Facebook

Julavslutning

Idag inför ett fullsatt gästgifveri i bygden underhöll Daniel och Ulf hos Christina Jarl vid Ervalla gård. Det är bygdens vardagshjältar det vill säga alla småföretagare som träffades och umgicks under väldigt goda, uppsluppna och trevliga former. Livemusik och många goda samtal kryddades kvällen med och julstämning kom inte bara via mat, dryck och musik utan även via vita snöflingor under kvällen!

Share on Facebook

Schack matt

Imorgon är det återigen schack i bygdens matsal, mellan kl 17-18. Två kommande GPn står för dörren inom den närmaste framtiden dvs före jul, dels på lördag i Katrineholm samt nästa helg med luciablixten i Lindesberg. Det är en väldans fart i bygden just nu på många olika håll vilket är jätteroligt.

Share on Facebook

Det går bra nu

Det är kul att gå på möten där man möter bygdebor. Dels för att mötet blir extra bra så klart men även bygdens betydelse sätts på pränt. Det går bra nu gäller inte bara bygden på allas läppar utan även kommunen som vilken sekund som helst passerar 150 000 invånare. En utveckling som så klart kommunen mestadels skett innanför tullarna men numera på den senare tiden även sker på landsbygden och inte minst i vår bygd där kurvorna bröts för några år sen. Fler föds än dör just nu och nettot är därmed ökande. På bilden ses Erik Skagerlund bördig från Sörängen och numera tf Exploateringschef i Örebro kommun.

Share on Facebook

Vägbygget

Alla har ju läst här och i media vad vägbygget betyder för en småföretagare i bygden. Det bästa sättet att stötta och peppa är att åka dit och äta om man vill ha kvar bygdens Wärdshus. Om peppar peppar om det slår igen så kom inte och gräm er då utan påverka medans ni kan. Kommunens tf Näringslivsdirektör är påkopplade för att just se vad hon kan göra för att hjälpa till i frågan. Prio 1, lyssna finnas tillhands och ta steg mot förbättring men den största skillnaden som alltid i ett lokalsamhälle är dina insatser genom att äta och peppa. Så klart att ingen inte tror att vägbygget blir bra när det blir klart men tills dess är det så klart tuffa tider utefter vägen.

Share on Facebook

Kapad igen!

Vi får väl se vart ledtrådarna går denna gången. Ryssland, Nordkorea eller andra bakåt strävande länder. Senast i oktober skedde det och även då fyra dagar innan allting löste sig. Det återstår att se om det har med kommande val att göra eller ej men att det kommer bli ett av de smutsigaste i historien säger ju alla förståsigpåare men jag tänker bevisa att det skall gå att genomföra en valrörelse utan påhopp, elakheter och glåpord. Väljaren är en förnuftig person som vill att man pratar för sin sak, kan ta ansvar och visa engagemang / passion. Den som lever får se men fortsätter detta att ske varje månad får vi omvärdera beslutet. Varje dag sen 1/1-2012 är helt makalöst och lite väl tokigt men så lätt ger en sig inte.

Share on Facebook