Ministerstöd

Under lördagens föreläsningar om matlandet Sverige så fick bygdenytt.se en pratstund med landets landsbygdsminister och han blev imponerad av vårt uppstartade projekt i bygden. Eskil Erlandsson sa att det är precis så här det måste gå till, det är dom som bor i området som kan påverka sin egen situation. – “Om invånarna inte väljer bygdens skola, köptrogen affären eller andra företag kan man ju knappast skrika efter utveckling i en bygd då invånarnas egna val betyder avveckling” säger Eskil. (Fotnot bygden har idag ingen egen affär) Eskil kunde tyvärr inte medverka den 15/2 på framtidsforum II men kommer följa arbete på distans och framtida Leader-projekt. Han hälsade avslutningsvis att matsalen är väl stor nog för detta berör ju verkligen alla, liten som stor.

Share on Facebook