Turism i avsnitt 8

Att kunna locka större skaror till bygden att upptäcka sevärdheter genom dels bygdetv och foldern hand i hand är mycket viktigt. Kan dom sen stanna till, ta en fika, köpa en pryl och äta i Mogetorp då stannar pengarna i bygden och dess företag kan sen investera dessa i andra företag då man behöver reklamhjälp med tröjor/ skyltar, elektriker eller rörmokare. Då har lokalsamhället gett ringar på vattnet och sen sponsrar företagen ungdomsfotbollen, schacket eller ridklubben. Då snurrar ekorrhjulet lokalt och HELA bygden blir vinnare på detta i slutändan. Inte självförsörjande så klart men en bit på väg och tänket sitter där när man skall ta hjälp att man använder grannen i bygden i första hand för att kunna nyttja närproducerad arbetskraft och produkter.

Om inte vi som bor här använder oss av varandra, varför skall då andra göra det. Ställ dig den frågan och tänk lokalt.

bygdetv, avsnitt 8

20140704-005741-3461723.jpg

Share on Facebook