Feriepraktikanter

Då är det dags för sista perioden av årets feriearbetare från kommunen. Sex veckor avklarade och endast tre återstår av sommarjobbare i bygden. Idag måndag är gänget uppe i Sabbatsberg och hjälper till med olika sysslor. Caféet håller ju stängt må/ti vid hembygdsgården men stationscaféet i Järle kör alla dagar 10-18. Samarbete för bygdens bästa på alla plan och bygdens ungdomar får sommarjobba på hemmaplan vilket är återigen bara vinnare i längden. Nere vid hembygdsgården var det första året ifjol på prov då ESK fick frågan via kommunen om att ta emot jobbare under hela sommaren. Då när förskolan byggdes blev caféet en ren succé. Återstår att se vad årets sommar har gett i plus och minus när den utvärderas av inblandade parter. Sista veckoansvariga föreningar är;

V.31; Hembygdsföreningen
V32; Axbergs församling
V33; Sportklubben

På nåt sätt knyts sommaren ihop när ESK avslutar årets säsong då allting började med ESK redan v.25. Nu avslutas sommaren med det historiska bygdekollot v.33 med ESK som huvudarrangör.

20140728-015719-7039743.jpg

Share on Facebook