Språk och framtid

Bygdekollot går in på dag tre och fredagens tänkta disco blir istället planering och genomförande av bygdens allsång. Välkomna ner för en oväntad kväll. Idag slår vi ett slag för ett väldigt lyckat projekt som sjösattes denna sommar. Bygdelagsmötet den 17 mars hade två inbjudna chefer på plats som jobbade utifrån “integration på landsbygden”. Innan denna förutsättningslösa kväll hade ingen tänkt på projektet, idag har såväl hembygdsgården och Immanuelskapellet fått besök av dessa tre personer.

Jashari, Eqrem
Lawand, Mohammad Ramo
Shirima, Saraphia Peter

Tack vare ett samtal, ett möte, öppna sinnen och vips så blir en idé verklighet och människors kunnande kommer till användning för bygden i sann samarbetsanda. Tack Christopher von Stedingk och din kollega för att vårt idémöte en vintrig februaridag blev något konkret och att vi alla parter bidrar och tjänar på projektet. Integration på landsbygden ger den levande landsbygden ett snäpp till, jag är så glad att allting gick i lås.

IMG_6268.JPG

Share on Facebook