Bygdekollot avslutat

Har burit på denna idé i några år. Det har inte funnits ekonomi innan. Gjorde en ansökan med det finurliga temat “upptäck din hembygd” på två hjul. Andra kollon mm har som tema på att åka bort, vi gjorde det omvända genom att stanna kvar. Inga resor till Liseberg, Gröna lund eller Skara sommarland som är populära utan vår ansökan stack ut på alla de sätt. Se nedan hur veckan såg ut för de 17 ungdomarna som deltog. Även om jag (Per-Åke) var huvudansvarig genom ESK så samarbetade vi med Gårn. Nedan tackas alla övriga vuxna som var med vissa dagar. Dagarna planerades, mat, fika, fruktstund och vilka som skulle vara med och vart vi skulle vara. Planering var rolig och lärorik men när veckan pågick och allt klaffa och alla barn var så glada då smälter man. Så tacksamt att verka i denna bygd oavsett vad jag hittar på och slutför så uppskattas det verkligen och visst tack mejl/sms från föräldrar är en sak men när barnen tindrar då blir man varm inombords.

Må- Heldag på ungdomens hus med inne och ute aktiviteter. Grillade till lunch.
Vuxna: Hasse, Sixten, Ove och P-Å.

Ti- Hålahult/Mogetorp/Vänbäcken. Historia och bad i sann gemenskap med buffé på bygdens Wärdshus. Cykel användes hela dagen.
Vuxna: Kurt, Ingela, Karin L och P-Å.

On- hel dag på hembygdsgården med lekar, spel och Boule. Kvällen arrangerades en allsång med bl.a. uppträdande från bygdekollot. Lagad mat, köttbullar och makaroner.
Vuxna: Stefan, Ulrika och P-Å.

To- Lasse-Maja grottan/Hult/Kanan och Järle station. Färdades på cykel med saft och bullstopp i Klysna och Mäla stod för maten på Hult säteri. Grönsaksstopp, på Kanan handelsträdgård och glasstopp och lek i lekparken i Järle. Heldag på cykel genom bygden, med brandbilssåka.
Vuxna; Karin L, Lasse O och P-Å.

Fr- heldag på Lyckevallen med sjukamp och lekar. Riktigt fredagsmys avslutade årets kollo, det historiska första. Pizza avslutade i matväg och alla var verkligen glada över en hel lyckad vecka.
Vuxna; Sixten, Tony, Karin L, Gina och Karin B.

Stort tack allesammans och jag hoppas detta lever länge länge framöver. Deltagande ungdomar, sommarjobbarna, vuxna och jag själv är supernöjda över bygdekolloveckan.

Bygden lever verkligen upp och vilken hjälp man får när man verkligen frågar efter det.

IMG_6252-0.JPG

Share on Facebook