Skolan börjar

Då var sommarlovet till ända och skolorna drar igång igen på allvar och vardagen står åter för dörren. En sommar många har ljusa minnen ifrån och värmen förtrollade ju juli till en enda stor badmånad. En del ungdomar far ju endast ner till bygdens skola medans de äldre tonåringarna far vidare till “bygdens högstadium”. Nu heter det ju inte högstadium längre och Lillåns 7-9 skola ligger knappast i bygden men bygdens tonåringar går här. Där rustas det och fejas å de grövsta just nu och det kan vara en del utmaningar under renoveringsperioden men det kommer bli bra när det är klart. Något som bygden verkligen behöver nu när den nya förskolan är på plats och invigd är ett tillagningskök så de onödiga mattransporterna försvinner och maten kommer i centrum. Se dig framför dig en modern skolrestaurangen där maten lagas från grunden och den är ljudisolerad för barnen så alla finner en harmoni under sin måltid. Måste ha mål och visioner för bygden så den hela tiden utvecklas, skulle vilja sjösätta fler idéer men 24h om dygnet räcker inte riktigt till. Dock börjar det hårda arbetet ge resultat och ökningen av besökare i bygden går stadigt åt rätt håll är känslan. Det kommer släppas siffror eller vart fall säkrare fakta från företagare och föreningar lagom till månadsskiftet för att se om bygdens känsla stämmer in. Men vi kan ännu bättre, trots skolstart så slutar inte bygdens alla arrangemang på långa vägar.

IMG_3009.JPG

Share on Facebook