Val i vardagen

Med detta handlar det inte något om vad du skall göra den 14/9 utan vilka val du och din familj gör var eviga dag. Värnar du om en levande bygd på riktigt så postar du t ex dina brev i Järle el Ervallas gula postlådor. På så sett är ju chansen större att de blir kvar. Vill du ha service så som Hemglassbilen, bokbilen och postbilen mm mm så använder du deras tjänster och utbud. Likaså gäller ju andra företag på orten såsom bilverkstan, rörkrökare, frisörer och prylbodar mm. Ni förstår vart jag vill komma, det är svårt att ropa på någon annan när ett företag eller förening lägger ner, det handlar om utbud och efterfrågan. Köp därför alltid lotter mm och majblommor och dylikt av bygdens barn, vem skulle annars göra det. Alla dessa val är ert val för en levande landsbygd och en ännu mer blomstrande bygd. Det är dom boende som underifrån formar sin bygd som kan den bäst och har makten över den inte rådhuset i Örebro eller riksdagen i Stockholm eller för den delen EU kontoret i Bryssel. Det är lokal utveckling när den är som bäst men man har också ett ansvar att förvalta och vara rädd uppdraget och inte komma dragandes med dåliga bortförklaringar när kon lämnat båset. Nog med pekpinnar, se det som en tankeställare i vardagen som jag redan vet många har med sig dagligen i sina handlingar och utföranden. En söndagskrönika för en fortsatt attraktiv bygd med stolta människor boendes här!

IMG_6340.JPG

Share on Facebook