Boxning / Zumba

Detta gäller inte bara att ungdomarna tränar på Lyckevallen sommartid och idrottshallen vintertid. Nej detta handlar om succén som fortsätter för tredje året och sjätte terminen, Zumba och boxningen. Fast i början var det mest Zumba med lite inslag av afrikansk dans, cirkelträning, core mm. Vi kände oss fram lite till en början för att hitta rätt. Kan ju berätta hur allting började med träningar här hemma i bygden. “Grannfrun” frågade mig en vårdag om jag inte kunde få ihop aerobics träningar här hemma istället för att man var tvungen att åka till andra orter. Ja tänkte jag finns det ett intresse i bygden skall jag absolut kunna bjuda in till några prövopass. På en middag med regionförbundet hamnade jag till bords med dels Degerfors KS ordförande att prata fotboll så klart men bredvid mig satt en instruktör på ett gym. Efter middagens slut så kort och gott skulle vi höras om ett par prövopass. Man måste ta alla chanser man kan när det gäller att verka för bygden. I höst är det dags för sjätte terminen Zumba så det är tur man sträcker fram hakan och frågar. Dessa terminer har alltid också blivit slutsålda av träningssugna bygdebor. Sen har det kopplats på med boxning och cirkelträningar så hösten blir komplett med otroliga 13 träningspass i hembygden. Sonens skor och tröja får visa på den energi som finns i bygden angående ett friskare liv.

IMG_1212.JPG

Share on Facebook