Traktorrace 3.0

För tredje gången slöt bygdens föreningar upp och arrangerade traktorrace. Ny plats denna gången vid Dyltatorp, Axbergshammar. Publiken hittade dit och 16 förare stod redo att göra upp om årets segerpokal. Först och främst riktas tack till dessa för olika uppdrag under dagen. Knutssons transport hjälpte till med scenen, Landsbygdsenheten stod för toalettvagnen, Xpekta evenemangsteknik för ljudet. Lotteriet hade Hult säteri skänkt julbord liksom Christinas Gästgifveri. Lunch på Mogetorps wärdshus och en plockpåse från ekobutiken. Priser till topp fyra var skänkt av Lantmännen och Maskinringen. Kvinnerstaskolan fanns på plats och visade upp fordon för stora som små. Topp fyra i racet blev enligt följande, 1, Hans-Åke Sörman 2, Nils Larsson 3, Anton Mollberg och 4, Fredrik Johansson. Återigen stort tack till publik, funktionärer och tävlande hälsar LRF Axberg/Ervalla, Ervalla SK, Axbergs IF, Ervallaföretagare och Ervalla hembygdsförening. Titta gärna på bilder och filmsnutt på Na.se, söndagens papperstidning och inför reportage (SR Örebro) länkas nedan, kommande vecka kommer bygdtv avsnitt 19 handla om racet. ESK spelade 2-2 i sista hemmamatchen mot Lindesberg och slutar på en fin femte plats i serien som nykomling.

IMG_0924-0.JPG

Share on Facebook