Bokbilen

Årets sista besök av en värdefull tjänst från kommunen är det dags för idag. Bokbilen är nere vid bygdens skola kl.18:30. Samma tid som hälsogänget avslutar säsongen med årets sista Zumba i bygdens idrottshall. Det händer sannerligen något var dag och det är så roligt att kunna njuta av allt som sker på vår relativt lilla yta. Christina Jarl är idag bl.a uppe och serverar på Nobelfesten så visst sätter bygden avtryck här och var.

Dagens lucka handla ju om fika på sommarens två caféer i bygden, håll tillgodo och det var ett av de roligaste avsnitten att band och nu hade även media fått upp ögonen för vårt arbete.

bygdekalender, lucka 10

Det finns så mycket att skriva om men här kommer de utlovade datumen som är spikade av respektive jubilarer;

7/3 Ervalla SK fyller 80år på dagen, bildades 7 mars 1935. Jubileumsfest på Behrn arena med alla medlemmar.

9/5 firar hembygdsföreningen sin 90-års dag. Dock ännu okänt exakt vad som sker för bygdens medlemmar men datumet kan ni skriva in.

6/6 på nationaldagen så vankas det fotboll på Lyckevallen och ungdomarna har sitt 80-års kalas med lekar och tävlingar samt alla nya bygdebor uppmärksammas, nyfödda som nyinflyttade vilket var väldigt uppskattat sist.

5/9 Ervalladagen arrangeras av bygdelaget med 600-års firandet för bygden. Här kommer saker och ting avslöjas allt eftersom men ni som minns den lyckade dagen 2013 med invigning av såväl förskolan som boulebanan minns att man kan göra hur mycket som helst denna populära “Ervalladagen” som började som en bygga bo mässa och varvas på senare år med traktorracet jämna år, 2010, 2012 och 2014 och denna dagen ojämna år.

Häng i, och mer kommer avslöjas allt eftersom, bara nere på Lyckevallen kommer det hända saker och ting under året med större happing regelbundet månadsvis då man firar jämnt hela året 2015. Hoppas övriga hänger på detta magiska 2015 som står för dörren.

IMG_6654.PNG

Share on Facebook