Hållbar bygd

I dagens “lucka” 17 så får ni träffa på du eldsjälar från Järle. Ankie och Lasse i byalaget jobbar med Järle som omställningsby. Se avsnittet och få tips på vad just du kan göra så bygden blir hållbar och fin. Vi lånar ju bygden bara av våra barn så det gäller att vara rädd om den och förvalta den på bästa sätt. Kanske under kommande år 2015 kan bygden utveckla ett koncept med konstrunda i vår bygd utefter ett ihop plockat schema. Det inkommer förslag till mig på både det ena och det andra, nästa års december kanske vi kan ha en egen julkalender bl a i bygden där man har pyntat 24 olika fönster och man åker runt och tittar på dessa när de öppnas upp för åskådare. Som jag brukar säga den som lever får se men idéer finns ständigt och man får aldrig slå sig till ro och vara nöjd.

bygdekalender, lucka 17

IMG_6851.PNG

Share on Facebook