Jullov

Idag är det sista dagen för bygdens elever på skolan innan ett skönt härligt jullov väntas. Jag hade förmånen att besöka “bygdens universitet” i tisdags fm då det vankades julpyssel på skolan. Jag vet numera vad paketen kommer innehålla under diverse granar i bygden. Dessa saker långt från pengastinna plånböcker är gjorda av kärlek till er föräldrar, mor/far föräldrar och andra släktingar. Det pysslades i trä och syslöjd bl.a sen i övriga klassrum förstås. Känn kärleken på julaftonen och lycka kan ni inte köpa av pengar, aldrig någonsin.

Se bara “lucka” nr 18 där ni bl a får träffa Schackgurun i bygden, Jan-Olof Lindh och här får man inga pengar för att varje vecka åka ut till bygden och spela schack med bygdens barn. Det handlar om passion, lycka och engagemang detta är vår bygd känd för och jag hoppas den så förblir långt långt in i framtiden. Sen träffar ni “dubbelRickard” som befinner sig på ängarna varsin sida ån och utvecklar dessa på olika sätt.

bygdekalender, lucka 18

IMG_6855.JPG

Share on Facebook