Påminnelse 

Nu är det klart, allt utom tio deltagare förstås. Dessa har nu möjligheten att ansöka om att vara med, bygdetv i samarbete med den lokala LRF avdelningen söker fem tjejer och fem killar i varierande ålder och utspridda geografiskt över bygden. Vinnaren efter sommarens alla tävlingar kommer belönas med förutom ära och berömmelse 5000:- i presentkort från en av sponsorerna/ samarbetspartners. Tävlingen kommer pågå under maj-sept och ske med utslagningen att det försvinner en efter en. Vissa grenar kommer endast visas i bygdetv som har sändningsrätten 2015 och vissa klipp enbart hamna i 600-års dvdn som Niclas redan börjat samla material till. Kriterierna bland de sökande är; i första hand boende inom skolans upptagningsområde dvs bygden. Skulle inte tio anmälningar inkomma är nästa urval, har bott el växt upp i bygden men nu flyttat. I sista hand är ingen koppling till bygden alls. Dock hoppas och tror vi att det ska bli många som anmäler sitt intresse och vill tävla om utmärkelsen “bygdens bästa bonde”. Vill också förtydliga att det kan vara en polis, pappersvändare eller elektriker som är med och tävlar, man måste alltså inte vara bonde idag dock får man mer än gärna vara det. Vissa tävlingsdatum kommer vara offentliga ihop med bygdens firar datum så då måste man kunna t ex 9/5, 6/6, 25/7, 5/9 m fl. alla datum kommer förtäljas de tio deltagarna som skall tävla i styrka, uthållighet, klurigheter, kunskap, teori och praktik mm mm om livet på landet. Inkommer fler än tio namn kommer tävlingsledningen (Niclas, undertecknad och en utsedd LRF-person) göra urvalet inför vilka som kommer gå vidare denna första säsong. Alla anmälningar skickar ni in till nyhetstips@bygdenytt.se och skriver Namn,adress, mobil och ålder. Fem kvinnor och fem män. Varmt välkomna och vi ville undvika intriger i bygden och hoppade över konceptet “bonde söker fru” i bygden men vem vet vad som kommer sändas i bygdetv framöver! Varsågod att dela, sprida, mejla och tipsa vänner och bekanta till något helt galet äventyr 2015 i bygden! 
Share on Facebook