Tips och engagemang

Det finns inga genvägar till en levande bygd, svaren finns enbart hos människorna som bor där. Att ropa på någon annan när “kon lämnat båset” är nog mer att man inte rannsakar sig själv och blundar för utmaningar. Vi är på god väg och åt rätt håll i det norra kommunhörnet, här finns kraften, gemenskapen och stoltheten. Pratar inte vi som bor här gott om bygden vem gör det isf åt oss. Om inte vi använder bygens bilverkstad, klippstuga eller rörkrökare så varför skulle då gubben eller gumman i byn nästgårds göra det. Ser man på forskning och utredningar så ligger mycket av ansvaret på människorna i området, aktivt föreningsliv där man är medlem och stödjer ortens ungdomar till en meningsfull fritid oavsett idrott, gårn eller byalag. Om inte människorna som bor här stöttar föreningarna i bygden varför skulle då någon annan göra det. Det handlar om goda exempel, gott rykte och sälja in sin bygd visa stoltheten och gå rakryggad med loggor och annat som visar vart man kommer ifrån och vad man tillhör. Att omvänt gnälla om hur illa allt ev är det kommer man sällan någon vart med och ingen lyssnar och vem vill besöka en bygd som det inget händer i och allt är bara träligt, nähä det får närkingarnas hållas med. Därav kommer bl a tröjor, piker, mössor mm finnas till försäljning under 600-firandet för att just synas och få igång en dialog med folk man träffar i olika sammanhang. Reflexvästar tryckta och kommer levereras till Hembygdsföreningen som är först ut i firabdet. Ny månad, glöm inte skicka in era tips och arrangemang för engagemanget här ute släcker man inte i första taget, nyhetstips@bygdenytt.se många är duktiga på det men det kan alltid bli bättre. Dela och sprid till vänner och bekanta. 

  

Share on Facebook