Tavelvinnaren

Första firardagen av fem avklarade, bra jobbat allesammans! Vill man leta fel kommer man hitta sådana men väljer man att se den 9 maj med andra glasögon vaknar man upp stolt idag. Från kl 11:00 vid hembygdsgården med strålande sol till 23:00 vid Ervalla Gård och duggregnet som kom efter fyrverkerierna. Självklart skall var och ens arrangemang utvärderas men visst hördes ordet succé i bygden på många platser. Vid 90-års firandet dök landsbygdsstrategen Kalle Selander upp. Vad han hade att säga om bygden, arrangemangen och bygdetv mm får ni just se framöver i dels bygdetv men också i 600-års dvdn. Lyckevallens parkering räckte nätt och jämt till och Ordf. Andersson kunde glatt se hur hamburgarna försvann från grillen. Parkeringen räckte till gott och väl vid Ervalla Gård, dit valde bygdeborna klokt nog att cykla. Över 200 betalande letade sig dit och exakt summering kommer från samtliga arrangemang och föreningar men visst blev det lyckat. Vid församlingshemmet började konstlotteriet ifrån där Barbro Carlson höll i utställning och lottförsäljning. Tur att undertecknad inte var involverad i detta då vinnaren av första priset blev, Karin Sörman (Klysna). Vinstvärde 4000:- , tavlan lämnas över senast på Ervalladagen den 5/9. Det är väl just det som är så bra, det är fyra datum kvar att fortsätta firandet på. 6/6-Nationaldagsfest, 27/6-Järle marken 25/7-80 års fest med Svenne Rubins m fl, 5/9-hela bygden på fötter, Ervalladagen! Samarbete är nyckeln till en attraktiv landsbygd och en levande bygd, det fick alla se igår! Idag är det andra idella krafter som tar vid, Jan-Olof Lindh och bygdens schacksällskap. 40 år som ledare har J-O hållit igång bygden med schackspel, 40år mina vänner. Våravslutning med GP 6 och äntligen spel på hemmaplan för bygdens ungdomar! Ingen rast ingen ro här inte! 

  

Share on Facebook