Fibermötet

Igår kväll träffades boende längs “fibervägen” dvs Åboda, Hult, Lysfalla och N.Klysna på Lyckevallen för att skaffa sig mer information ang inkoppling mm då Eon nu lägger med fiber då elen grävs ner. Väldigt stor del av norra bygden som nu kopplar in fiber rakt in i sina hushåll. För er som rör er i norra bygden så ser ni maskiner högt och lågt just nu. Från fiber över till fd Coopfastigheten där Håkan Lindstedt bevakar frågan lite utifrån bygdelaget. Dels tog ju programnämnd Samhällsbyggnad beslut i veckan om hur Lillån skall växa framöver. Likaså informerades att arbetet med de nya fastighetsägarna går vidare men att bollsporter och gymnastik är uteslutna i fastigheten pga för lågt i tak. I morgon fredag invigs ombyggnationen av bygden 7-9 skola som ligger i Lillån. Över 50miljoner har rusten kostat och det har varit nödvändigt på skolan som firar 50år i år då den byggdes 1965. Skoldelen invigs och då återstår matsalen bla innan allting är helt klart. H-E-L-A bygden på fötter, slogan från 90-talet som verkligen passar in nu, H-E-L-A stod för; Hovsta, Ervalla, Lillån och Axberg! 

  

Share on Facebook