Levande landsbygd

Midsommarhelgen inleddes på torsdags em med att ta en repa i bygden. Hembygdsgården där Anita putsade inför firandet. Norsebäcksbadet där Kurt fejjat hela våren. Wärdshuset där Carola haft en vecka av fullt hus. Stationscaféet där Anette bakat och övriga medhjälpare rensa ogräs och förberedde ångtåg/rälsbuss besök i sommar. Det är levande landsbygd i verkligheten. Det är ett nöje att få åka runt och tjöta med alla dessa människor som genom sina insatser gör bygden till en bättre plats att bo och leva i. När man for runt på sen em ringer Landshövdingens högra hand och gör klart bokningen till Ervalladagen. Detta har det lobbats om från första stund Maria Larsson blev vald. Maria har dessutom i välkomstpresent fått den snart slutsålda första upplagan av bygdetv säsong 1 dvdn. Om hon hunnit sett alla avsnitt än låter vi vara osagt men ett proffsigt och snyggt jobb att visa bygden på sina bästa sidor. Exakt tidsplan för den 5/9 kommer allt eftersom men kl. 11-15 är tiden. Ytterligare ett besök blev klart under torsdagen, programdirektören för Barn och utbildning Marie Holm kommer och berättar om utredningen om utbildning på lika villkor i våra landsbygdsskolor. Hon kommer tillsammans med skolans öppet hus ha ett pass i ett klassrum under em. Högste “hönset” inom skolan på tjänstemannasidan och precis under kommundirektören Staffan Isling som hade förhinder den aktuella dagen. Hoppas hoppas innan alla går på semestrar kunna presentera några fler tunga gäster som skall få besöka 600-års bygden i september på Ervalladagen. 

  

Share on Facebook