Butiker i bygden

Det blomstrar och poppar upp företagande lite här och var i bygden. Många pratar om att det inte finns en handlare i bygden dvs affär. Jag brukar säga att det finns ju hur många som helst. Nu kanske man drömmer sig tillbaka till “handelsboa” i kyrkbyn men tiderna förändras och vi är ju snart tillbaka till en butik i varje hörn sen att de inte har allt är ju en annan sak. De nischar sig ju bra mycket mer och bättre på sin idé eller produkt. Nöt och lamm t ex, Kanans handelsträdgård, Rörbraket, alla äggbodar/äggförsäljare mm. Lägg därtill Lilla åboden, kvarnboden, min skattkammare, lantlig kuriösa och smultrongården. Mat äter du på Wärdshuset och catering mm köper du av gästgifveriet och säteriet. Bilen fixar Harrys motor till och klippstugan fixar frisyren. Vill du fira och slå till på stort beställer du ju Ervallachampagnen, den får du dock  hämta ut i någon tätort runt vår bygd. Lägg därtill förskolorna och skolan samt övriga enskilda entreprenörer i olika branscher så har nog utbudet snarare ökat på sistone än minskat. Lägg därtill caféer, idrottsföreningar och numera stora bygdefester så är nog frågan mer omvänd, är du rädd om det som finns och stödjer företagande genom att handla där samt idrottsföreningarna genom medlemskap och lottköp. Levande bygd avgör vi tillsammans genom att vi stödjer och sprider allt gott som sker runt om oss. “-Kom inte med blommor när jag är död och bort, om du inte gjort det mens jag lever”. Precis detta gäller ju även företag och föreningsliv, sörja när det är nedlagt är ju inte mycket värt om man inte aktivt stödde det medans det fanns. 
 

Share on Facebook