Skördemarknaden 

För att återuppleva den fest vi hade 2013 i bygden då såväl boulebana och förskolan invigdes så planeras det ordentligt för årets Ervalladagen som blir avslutning på vårt firande med fler celebra gäster under dagen. Återkommer om det längre fram men fler och fler hör av sig efter sommarens media och vill besöka bygden på avslutningsfirandet. Tävlingen bygdens bästa bonde avgörs med hjälp av den lokala LRF avdelningen. 14 utställare/försäljare är redan klara och vill du ställa ut eller vet någon som vill då hör du av dig antingen direkt till Rune Nordin eller via nyhetstips@bygdenytt.se så fyller vi på. Företagarföreningen avslutar sitt lotteri och överlämnar vinsten, dockteater mm. Skolan / förskolan har öppet hus mellan 12:30-14 med bl a ett seminarium om skolor på landsbygden. Mer info kommer om detta. Liksom ponnyridning, 600cm tårta och mycket mycket mer. Gospelkonsert på kvällen i kapellet och allting sker i kyrkbyn mellan kyrkan-skola-hembygdsgården. Har du tips och idéer på nåt som bör vara med, nyhetstips@bygdenytt.se så skall vi försöka knyta ihop tipset. Kl: 15:00 den 5/9 äger årets andra fotbollsderby rum, dock inte i bygden utan på bortaplan på Dyltavallen mot Axbergs IF. En lördag att boka in i kalendern och självklart skall pricken sättas över i:et även om 25/7 blev nåt över det vanliga bortsett vädret då. 

Varmt välkomna till bygden, extra mycket den 5/9! 

 

Share on Facebook