Uppkopplad bygd! 

Barngympa och cirkelträning ikväll i bygdens idrottshall och bara där skulle en kväll innebära succé för bygden. Idag har inte mejllådan hunnit svalna för nästa “pling” hittat fram. Imorse ja nästan i mörkret var det fotodags i bygden med länsmedia. Utifrån fiberutbyggnaden i bygden och sen kom ett meddelande om att Örebroarn hade snappat upp förra veckans glädjande besked. Utifrån etapp 1 ligger täckningsgraden på 85%, lägg då till sommarhus mm efter sträckan. I kyrkbyn dit det ännu är två dagar kvar att sända in sina avtal för att hinna med är täckningsgraden just nu över 50%. Just nu undersöks tidsperioden för etapp 2 och efter nyår någongång har ju bygdens fiberförening årsmöte och nya personer utifrån etapp 2 kopplas in för att fortsätta det goda arbetet mellan boende i bygden. Jag är gärna spindeln, motorn, navet “you name it” men utan goda samarbeten / samverkan blir ingenting bra. Det märktes om inte annat på dagens stora träff på Conventum med länsstyrelsen, regionen, kommuner och fiberföreningar. Samarbete mellan olika aktörer, fiberföreningar och bygdelag är grunden för genomförandet. Jag är alltid ödmjuk inför olika uppdrag och projekt gällande förtroenden mm och i dessa frågor skall Johan i kyrkbyn ha ett omnämnande samt likaså övriga ledamöter i fiberföreningen med dess ordf Håkan i spetsen. Vi drar alla vårt strå till stacken för en blomstrande bygd i en levande landsbygd. 

  

Share on Facebook