Goda exempel 

Man kämpar ju på med en envishet och visdom att det gör skillnad och då blir man glad över alla goda exempel. Dels alla ni som sprider och beställer bygdetv, den andra sommaren men dels också sånt som kommer mig till kännedom. Redan i förskolan/ förskoleklass kannan numera läsa om Urban och Ruralia och det är precis vad det handlar, att stad och land måste hitta varandras fördelar och inte motpoler. En levande landsbygd är inte lika med att man vill ha en död stad. Snarare tvärtom när siffrorna skjuter i höjden i staden så följer dessa utvecklingen runt om likaså. Sen att börja påverka i tidig ålder lite omedvetet är ju klockren strategi och denna gången av Jordbruksverket. När många upptäcker vår bygd vill de gärna tipsa oss om goda exempel när de tycker att vår unika satsning att sprida goda exempel från landsbygden är utomordentlig. Då gör vi bara det vi tycker är roligast av allt, skildrar människor och arrangemang i bygden. 

  

Share on Facebook