Bygdetv i SVT

För nästan en månad sen hade reportern läst i land att två spillivinkrar gjorde “tv” ute i landsbygden. Lyfte luren gjorde denne man och ett par dagar senare var han med under ett två timmars pass i Vassängen. Eftersom undertecknad figurerade i tidningen Land och titt som tätt ändå i media så fick Niclas göra sig hörd. Det gick ju strålande och den responsen som kom därefter går ju inte av för hackor heller. Media har verkligen hittat till bygden denna sommar och detta trodde inte jag i min vildaste fantasi i januari när jubileumsåret började och bygdelagets firande drog igång. Det finns nu endast 10-talet filmer kvar av säsong ett och några av dessa kommer förhoppningsvis säljas i församlingshemmet i Kumla under tisdagskvällen då bygdetv klipp kommer visas där. Tar dessa slut så är det presentkorten för säsong två som gäller och den filmen fångar hela jubileumsårets 365dgr. Alltså bra mycket mer än det som visats på webben. 200:- / presentkort och dessa går att beställa till 11/1 då det är sista dagen innan allt lämnas vidare för att bränna dvdn “den andra sommaren”. Så många sålda presentkort till dags (11/1) datum kommer beställas av jubileumsfilmen. Presentkorten är framtagna dels för julklappar men också dels för att de innehåller ett nummer så de blir en lott. Med start den 31/12-2015 kommer en vinnare dras varje månad den 25/:e ett pris värt 250:-. I december 2016 kommer utlottningen ske den 24/12 förstås. Tretton priser kommer således lottas ut till ett värde över 3000:-. Detta för att på något sätt “betala” tillbaka till er alla som stöttar oss och projektet. De tre återstående programmen för 2015 är dessa; 

2:8, kommer omsluter av veckan. Bygdens kör och konst. 

2:9, Del 2 av bygdens företagare. Ifjol besöktes gris, lamm och ko. I år tre nya besök för att föreviga bygdens företag. Släpps i mitten av dec. 

2:10; Bygdens nyårs karameller. Bloopers och många överraskningar samt första utlottningen av bygdetv-lotteriet direkt i sändning. Sänds nyårsafton, 31/12-15. 

Ikväll har vi träffats och dels samordnat alla beställningar men också pratat 2016. Vi kan säga så mycket glädjande att det blir en tredje upplaga / årgång. Hur och vad kommer vi avslöja den 31/12 men tack vare era mejl och medias uppmärksamhet har gjort att nya marker lyfts så sträck på er. Dock så är det bygdens skog och mark som vi kommer fortsätta vara trogna. 

Här är klippet 🙂

Filmer dvs tvåan beställer ni via, klysna@hotmail.com el film@niclaslindahl.com tusen tusen tack på förhand! 

  

Share on Facebook