Ljus i mörkret

Tänk att en grå torsdag i december kan ge så många intryck och glädjeämnen. Dels bandades bygdetv.s 2:9 avsnitt in, näst sista för året. Sen besöktes landsbygdsnämnden med “Ervalla 600år” och som det mottogs, applåder och smicker. Kvällen gick inte av för hackor, fullbelagda parkeringsytor. Kyrkan bågnade utvändigt av alla besökare. Lucia så vackert och stämningsfullt som bara bygdens barn kan framföra detta. Julmarknad i idrottshallen, serveringen i matsalen och bygdetv 2 i musiksalen. Låt säga att ca 200-250 personer besökte julmarknaden detta det tredje året så är det inte en underdrift. När man sen ser till alla kakor, fika som arrangerande sexorna sålde, ESKs lotter såväl bingo som femkronors, jubileumslotter, filmpresentkort, bygdekalendrar då inser man att kvällen vart helt makalös. Övriga försäljare har inga siffror från men nöjda utställare vände hemåt vid 21-tiden med många varma blickar. Vi bor ingen fantastisk bygd och det är vi människor som skapar den sammanhållningen. Tack alla som kom till kyrkbyn denna mörka november torsdag men den lystes upp och värmer gott i mitt hjärta. Vill ni ha bygdeTV 2 presentkort innan jul, eller bygdekalendrar alt bingolotter m m tjoha till vi besöker din dörr. Allt för bygden 🙂 

  

Share on Facebook