Bygdesuccé

Det ordet känns sönder använt vid det här laget med 2015 otroliga år för bygden medialt i samband med 600-års firandet. Igår kom “årets lantis lista” i Tidningen Land och 2016 kunde inte börja bättre. Precis så som ryktena sa i mitten på veckan efter alla dessa helger så var BygdeTV med omnämnt. Dock inte Niclas namn vilket jag ödmjukt här och nu kan säga att utan Niclas inget BygdeTV vare sig säsong ett eller två. Heller inte tre som är i full planering samtidigt som klippningen av jubileumsfilmen klipps för fulla muggar. Det gäller att ha båda fötterna i myllan och veta vart man kommer ifrån och min nionde plats är inte bygdens ända på listan, å nej här är det verkligen “tasigförsamhet”. Trea på listan är Erika Sörengård (Ordf. i bygdens företagarförening) för sitt engagemang i Landsbygdsupproret 2015. Årsmötet för bygdelaget den 25/1 kommer uppvakta dessa personer, P-Å, Erika samt Niclas med blommor och blader eller som “Kvinnaböske” (69.a på listan) skulle ha sagt med “guld och gröna skogar”. Sverigekartan ligger öppen efter detta men även efter fjolårets Julkalender och allsång på Skansen mm mm. Som banderollerna säger, “-i händelsernas centrum-“. Nya galna upptåg kommer garanterat ske, det är det enda som är säkert.

Om det av någon anledning inte hoppar igång inslaget så drar du “muspekaren” till 2.10.00 in i programmet då Arne Holmberg ringde upp mig tio över fem då Erika inte hade gått att nås under em.

Hela 100-lantis listan- finner du här under!

När ni skrollat igenom listan så är det två “Örebrolänningar” topp tio och båda bor i bygden, jisses!

   

Share on Facebook