Fiberetapp 2

E on står i startgroparna för etapp 2. Bygglov på diverse kopplingsstationer i södra delen av bygden har gått igenom och markägaravtal är insamlade. Nu har det varit några hektiska dagar innan jul och efter nyår att få tag på alla “rätta” personer så inget ramlar mellan stolarna. Fiberföreningen som bildades till etapp 1 blir kvar som motpart dock vid årsmötet i feb. byts ledamöterna ut mot nya engagerade personer som bor efter etapp 2. Mitt jobb hittills har varit att jaga rätt på området som gäller och det är inte 100-klart än vart det kommer ske beroende vart elen redan är nedgrävd. Sen också hur långt ifrån man bor, själva fiberkabeln (motorvägen) ca 150-200m annars får man stå för grävningen själv. Först skall ett samförläggningssvtal skrivas att el och fiber läggs tillsammans. Sen skall boende efter etapp 2 göra en första intressekoll (många har vi) och sen en bindande påskrift när allt är på G. Området är vad jag fått berättat för mig; Knattorp-Klysna-Östanby-Vallaholm-S.Klysna-Skogshall-Östanberg-Rörstorp-Lundstorp-Bredal-Vassa-ev ev ner mot länsvägen fullt ut men detta är inte bekräftat. Bor du i området och vill vara med under 2016 i fiberföreningen och jobba för en smidig lösning i etapp 2 mejla då mig på nyhetstips@bygdenytt.se och ett större info möte kommer ske inom kort när vi vet mer exakt tågordning på ärendet och området. Lappar till det mötet kommer i berörda postlådor. Etapp 1 är allting klart bortsett att Telia skall leverara “lådorna” på väggen inne i husen. All dragning och koppling skall vara klart. Tänk att samförläggningen blev sån jackpot för bygden, fiber/bredband har man slitit efter länge och vips ringer telefon hösten -14 med detta glädjande besked. Mer info kommer men jag hoppas många vill vara delaktiga i etapp 2 så inget missas. 

  

Share on Facebook