Bygdens sms-kedja

Ifjol exakt vid denna tidpunkt kläcktes idén utifrån föredraget av Theo Hären. Nu vet ju alla hur hektiskt 2015 var och att det hände nåt varje dag för att få blickarna riktade emot sig. Nu under januari har tio utvalda personer varit testpiloter. Letat “måndagsexemplar” och ev driftstörningar. Sociala medier i all ära men långt ifrån alla vill vara med där, därav bygdenytt.se start 1/1-2012. Nästa nivå efter bygdeTV, handla lokalt, händer i bygden mm är; sms-kedja bygdenytt 🙂 

Kort och gott när akuta saker händer eller vid efterlysningar på folk som (peppar / peppar) har ev försvunnit el vad vet jag. Detta kommer användas enbart i syfte för bygdens bästa och nå många snabbt och enkelt i telefonen. När du sänder in ditt namn och mobilnummer så går du med på att läggas in samt bygdenytt.se lovar därmed att uppgifterna (mobilnumret) inte säljs vidare. Detta är ett rent förtroende mellan mottagare och avsändare samt man kan när helst väljs att gå ur. Ev byte av mobilnr ansvarar man själv för bytet. Helt frivilligt och detta hoppas vi (jag och testpiloterna) vara fullt utbyggt under våren. Mer info kommer allt eftersom löpande här i och via sms till de nummer som väljer själva att lägga till sig. Tänk att kunna hjälpa till vid ev olyckor, bränder inbrott mm att snabbt få ut info till många många bybor. Bygdeutvecklingen når nya höjder med hjälp av detta och från och med 1/2-2016 är det öppet för vår bygd! Inget unikt för landsbygden och flera nätverk jag är med i har visat på goda exempel och januarimånads test har fungerat väl ut och i bästa fall kommer den inte till användning. I väntan på nästa steg som sen är min strävan om den efterlängtade hjärtstartaren men det gäller att gnugga vidare mot nya idéer, mål och utföranden. Det är för dig allt är till för, landsbygden är platsen att möta framtiden på! 

Mejla; namn-adress och mobilnr till klysna@hotmail.com och du blir med i historiens första sms-kedja över vår bygd i syftet att agera snabbt med rätt information! 

Tänk om man kunde förverkliga alla idéer ni mejlar in om, behövde 48h / dygn då men det kommer mera allt eftersom! 

  

Share on Facebook