Bygdelagsmöte II 

Likt fantomen med mjölken bredvid sig och ordförandeklubban inom räck håll är det dags för årets anda bygdelagsmöte. Denna gången är det Sabbatsberg som tar emot bygdelagets femton föreningar och några har lämnat återbud och några har hittat ersättare. Temat på kvällens möte är; bygdens förskola – skola. Vi får en dragning om läget inom dessa verksamheter i bygden och sen idel övriga frågor och traditionsenlig föreningsrunda. Bygdelaget ses fem gånger per år, tre på våren och två på hösten sen en massa kommittéarbete. Ifjol bl a gällande 600-års firandet och i år inför Traktorracet i september bl a. Bygden är då aldrig still vilket är skoj och mycket värdefullt för alla som vill bidra genom sina föreningar. Bygdelaget är ju mer paraplyet och motorn i större frågor medans praktiskt arbete i bygden ligger i varje respektive förening. Rapport kommer senare i veckan från årets andra möte uppe i Sabbatsberg, lite av hjärtat i bygden. 

  

Share on Facebook