Fibernytt

Att det är full aktivitet i bygden råder det inget tvivel om ang fiberutbyggnaden. Etapp 1 har fått sina moduler installerade i hushållen. Nu börja det bli dags att teckna abonnemang mm för de boende efter etapp 1. Gällande etapp 2 så är över hela 70 hushåll just nu tackat ja så etappen är okejad. Dock väntar E on (samförläggning) på grönt ljus ang alla markavtal. Det många efter sträckan inte riktigt har förstått är att det måste in ett för elen och ett annat för fibern. När alla papper är inne kommer både One och Infratec som är E ons entreprenörer på sträckan att dra igång, norra delen ligger på tur först och sen söder över. Kyrkbyn är också riktigt på G, Hembygdsvägen- Klysnavägen- Baggetorpsvägen är igång. Här är det Stadsnät som sköter uppdraget. Vilket fantastiskt år för bygden 2016 kommer att bli, bortemot 200 uppkopplade hushåll med fiber som man sen kan sköta företag, studier och landsbygdsutveckling hemifrån. Wow, bygden framför allt igen och igen och igen! 

Share on Facebook