Always remember

The fifth of November……… Detta år slår alla Helgona dagen in med 5/11 kusligt pricksäkert på samma dag. För oss nordbor gäller det att tyst och vackert hedra våra nära och kära som inte längre finns bland oss. Tidigare bygdebor som utvecklat bygden på ett mycket positivt sätt och lagt ner oerhört mycket tid för andra människors skull. I modern tid tänker jag främst på Rune Mårdh (livsfarligt att räkna upp någon då listan kan göras riktigt lång) Men Rune brann för att utveckla sportklubben och bygden på sitt sätt. Ragnar Helin likaså, med i sportklubben och lärare på skolan som med sina karikatyrbilder finns i många hem idag via olika tavlor på väggarna. Anders Lundholm som tyvärr olyckligt försvann från oss i unga år, men som ligger bakom bygdens första CUF-avdelning i skarven av sent 80-tal tidigt 90-tal. Dessa personer utan att plocka fram släkt och vänner som man också minns med stor respekt, sorg och glädje / stolthet har format mig till den jag är och bygden mot den utveckling vi har idag. Dina tankar går idag till just de som präglat dig. Stanna upp, tänd ett ljus och le inombords. Klockan 18 ses vi i bygdens kyrka och från 12 bjuds det på fika och samtal vid kyrkogården och kring församlingshemmet. 

  

Share on Facebook